Recensie Beleid

Recensie Beleid

Mimi o Sumaseba, GIF, Ghibli, Studying, Books

NOTE: Op dit moment recenseer ik geen boeken over klimaatverandering of Corona (Zowel niet over het virus als alles daaromheen).
NOTE: Ik accepteer voor NL recensies: Kinderboeken, Prentenboeken, Romcom, YA, NA, Strips/GN.

*Ik probeer voor elk boek dat ik krijg een recensie te schrijven, MAAR, ze zullen niet allemaal hoge ratings zijn, dus verwacht niet dat ik een boek alleen maar 4-5 sterren rate. Als het me echt niet lukt om door een boek te komen zal ik u mailen en laten weten dat het niet lukte.
*Als ik een boek ontvang voor een recensie zal ik hem binnen 8 weken lezen en recenseren. Natuurlijk, als u een specifieke datum hebt laat me dat weten en ik zal zorgen dat ik het boek op die datum heb gelezen.
*Als ik een recensie heb geschreven over een boek dat ik heb gekregen (of van een schrijver of ergens anders vandaan), dan zal er een regel voor de recensie staan: Ik heb dit boek ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.
*Op deze site (Boekeneiland) recenseer ik alleen Nederlandse boeken. Voor Engelse boeken klik hier.
*Op mijn blog zal ik voornamelijk boeken recenseren die in de volgende categorieën passen: Young Adult, Kinderboeken/Prentenboeken. Ook recenseer ik Graphic Novels, Strips, en Manga. Ik lees ook andere genres/leeftijdsgroepen dus het kan gebeuren dat er ook opeens horror of boeken voor volwassenen voorbij komen.
*De meeste van mijn boeken die ik recenseer komen van mijn eigen collective of van de bibliotheek. Ik heb 4 bibliotheken die ik bezoek dus genoeg te lezen. Een klein deel van mijn boeken is van Netgalley/uitgever/auteur.
*Ik post mijn recensies hier op deze blog, maar ook op Goodreads en Storygraph. Ik promote ook mijn recensie op mijn Twitter account (@Boeken_Eiland). Als u een specifieke site heeft waar u de recensie wilt zien, laat me het weten en ik zal kijken of het lukt!
*Zodra ik klaar ben met een boek en hem heb gerecenseerd dan:
Mijn eigen boek: 4.5+ sterren en hij mag blijven. Anders verkoop ik hem/geef ik hem weg.
eBooks: Die haal ik van mijn ereader af.
Biebboeken: Terug naar de bieb.

Met betrekking op boek promoties:
Ik sta open voor promotionele tours/book promoties. Zorg wel dat het bij mijn blog past. Dus YA/Kinderboeken/Manga/Graphic Novels/Comics.
Dank u!

Kleine disclaimer:
Al mijn recensies en ratings zijn mijn eigen opinie over een boek. Ik schrijf recensies omdat ik het leuk vind om mijn opinie te delen en mijn mede-boekwormen en vrienden te laten weten wat ik dacht van boeken en ze aan te raden (of juist niet, haha). Ik schrijf niet om mensen te ondermijnen, pijn te doen, of te haten op hun boek. Ik zal altijd netjes blijven in mijn recensies, maar als ik een boek niet leuk vond ben ik eerlijk.