Recensie: Speel en leer met Rosie 1 – Zorg je mee voor de huisdieren?

Recensie: Speel en leer met Rosie 1 – Zorg je mee voor de huisdieren?

Speel en leer met Rosie 1 - Zorg je mee voor de huisdieren by Liesbet Slegers, Girl holding animals and also animals surround herEen supertof en leuk prentenboek met alles over huisdieren!

Ik ben echt zo’n fan van Liesbet Slegers’ boeken en ik was dan ook heel blij om dit boek te zien! Goed, ik was ook een beetje bezorgd want sommige mensen hebben nog steeds hele ouderwetse ideeën over huisdieren (zoals een vis in een kom, hond mag chocolade, two hamsters is geweldig), maar ik kan je vertellen dat Liesbet Slegers echt helemaal up to date is alle juiste tips geeft over verzorging.

In dit boek ontmoeten we Rosie samen met haar hondje Roekie en vogeltje Timmie. Rosie laat ons alles zien over Roekie, maar ook over andere dieren! We krijgen ook wat algemenere tips voor dieren, zoals dat je altijd moet zorgen voor vers water, hoe je naar de dierenarts gaat en wat  daar zoal staat te gebeuren, en meer. We krijgen in dit boek informatie over 8 dieren (nou ja, 7 en eentje voor een groepje dieren, de boerderijdieren). We lezen over cavia’s, hamsters, natuurlijk de hond (die krijgt zelfs meerdere pagina’s), kippen, en meer. De informatie is helder, duidelijk, makkelijk te volgen in korte stukjes, met leuke illustraties en op punten ook extra woorden (zoals bij de hamster krijgen we spelen, knagen, rennen, klimmen). Ik was erg blij met de verschillende informatie en ook hoe accuraat het is. Nogmaals, ik was al bang voor de hamsters want TEVEEL kinderboeken vooral laten twee hamsters samen zijn, maar dat is dus een nee nee en het maakte me dus blij dat het in dit boek over dieren goed stond. Dank je wel, Liesbet Slegers, helemaal top.

Ook leuk dat het asiel liefde krijgt, al moet ik hier wel een kanttekening bij plaatsen als iemand die uiteindelijk maar een puppy bij een erkende fokker heeft gehaald, het zal niet makkelijk zijn om een hondje te krijgen. Als je al eerder een hondje hebt gehad heb je meer kans, maar als je net als ik een beginneling bent, dan waarschuw ik je alvast voor vele afwijzingen. Plus, ook iets dat er niet bij stond maar ik wel wil noemen is dat veel hondjes in het asiel niet de makkelijkste zijn. Je kunt ook geluk hebben hoor, maar in mijn zoektocht waren heel veel hondjes toch met problemen/angsten.

De illustraties vond ik erg leuk gedaan, zo zoet en lief!

Al met al, ik kijk nu al uit naar het volgende Rosie boek! Ik zou dit boek 100% aanraden!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: