Recensie: Mijn mama is een superheld

Recensie: Mijn mama is een superheld

Mijn mama is een superheld by Katharina Grossmann-Hensel, Twee kinderen die de hand van hun moeders vasthoudenHet is bijna moederdag en deze twee kindjes? Hebben een grootse competitie om wie nou de beste mama heeft!

Ik zag dit enorm schattige boek bij de bieb en moest hem wel meenemen. Ik was echt heel nieuwsgierig hoe we van mijn mama kan dit en dat naar mijn mama is een superheld gaan!

In dit boek ontmoeten we twee kindjes, Paul en Marta. Ze maken voor Moedersdag iets moois en zo begint een discussie, want ja de een vindt dat haar mama de beste is en de andere de zijne. Maar waarom zijn de mama’s zo goed? En ik lag echt helemaal dubbel, want het begint nog gewoon goed, met een beschrijving van de moeders. Van favoriete plekjes tot beste knuffels tot lekkerste geurtjes maar al snel wordt de wedstrijd groter en groter want de kindjes verzinnen de geweldigste dingen over hun moeders en ik genoot met volle teugen van de discussie, het was echt heel lief en ook leuk vond ik om te zien dat de kinderen dus echt kindertaal gebruikten. Want Marta’s moeder is bijvoorbeeld yoga-lerares, maar Marta noemt dat Yoghurt, wat echt hilarisch is. Plus, ook zoet vond ik dat ondanks dat het best verhit wordt ze toch nog aardig blijven tegen elkaar. Nou, ja, voornamelijk, haha.

En ik ben nu ook zeker nieuwsgierig naar Vadersdag. Want Paul heeft wel zin in nog een wedstrijdje, ditmaal om vaders!

En het einde vond ik ook tof! Mooi voor de titel van het boek~

De illustraties zijn ook echt helemaal top. Heel erg leuk gedaan! Ik moet zeggen, qua design zou ik voor Marta’s moeder gaan. Paul’s moeder ziet er gewoon vreemd uit. Sorry, Paul’s moeder! OH, en kijk ook zeker naar de toffe schutbladen!

Al met al, dit is een tof boek, perfect voor Moedersdag!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: