Recensie: Kepler62 #6: Het geheim

Recensie: Kepler62 #6: Het geheim

Kepler62 – Deel 6 Het geheim by Bjorn Sortland, Timo Parvela, Pasi Pitkänen, Futuristische jongen met vleugels en lichtbollen die uit hem komenEen goed einde van de serie, helaas wel erg rushed aan het einde.

Dit keer komen we achter de identiteit van De Koning (geen verrassing), er is veel spanning, het is ook wat deprimerender dan de vorige delen, maar ik heb ook genoten. Ik vond het echt tof om te zien onze twee hoofdpersonen van alles probeerde om de wereld van Kepler te redden, niet alleen zichzelf, maar ook de wezens daar. Het gaat niet allemaal makkelijk want ja De Koning is niet alleen gek in zijn hoofd maar ook een formidabele tegenstander die natuurlijk op punten ook hulp kreeg (al was ik blij dat diegene wel ergens het licht zag). En diegene die hulp verleend, wel daar krijgen we ook een mooie twist op die me echt even had.

Er waren een flink aantal momenten dat ik echt even OMG NEEEEEE ging en dacht nou dit is het dan, de komende pagina’s is alles verdoemd. De schrijver weet het echt goed te schrijven. Je voelt gewoon helemaal mee.

Het einde en het laatste gevecht was gewoon geweldig om te lezen, vooral toen dat wat we op de epische cover zien voorbij kwam! Toen was ik echt ‘OMG YESSS. Laten we dit doen! WHOO!’-aan het gaan. Haha.

En ja, ik vond het einde gewoon teleurstellend. Ik kwam erachter dat er dus een tweede serie bestaat, alleen is deze nooit vertaald in het Nederlands. Dus ja, misschien dat het wel werkt als je het boek/de serie in de originele taal leest want je kunt meteen door, maar voor mensen zoals ik die zijn nu alleen aan het balen. Ik had veel liever gehad dat deze serie compleet was met misschien nog een paar kleine stukjes open maar dat het toch af voelde.

Goed, ik was wel erg blij met DAT stukje in het einde, daar was ik blij om. Dat zat al een tijdje te broeden en ik hoopte al dat het meer zou worden.

Ik heb ook enorm gelachen om Joni. Die wat 8 is? Ik weet even niet meer de leeftijden omdat het echt eeuwen is geleden dat ik het eerste deel las. Maar je broer is wat 12-13? Dus maar 5 jaar verschil, misschien minder zelfs. Waarom gedraag je je alsof hij 50+ is? Heel apart hoor.

Maar verder ben ik blij dat ik deze serie weer heb gevonden en heb uitgelezen. Ik vond het echt een toffe serie, leuk hoe de twee personages elkaar afwisselde per boek, spannende actie, en meer. Ik zou hem, ondanks dus het erg open en gehaaste einde, aanraden aan fans van sci-fi/spanning!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: