Recensie: Kepler62 #5: Het virus

Recensie: Kepler62 #5: Het virus

Kepler62 – Deel 5 Het virus by Timo Parvela, Bjorn Sortland, two kids and a space shipHet verhaal gaat verder en ditmaal een virus, dromen, een koning??, en meer!

Ik was deze serie helemaal uit het oog verloren en was dan ook heel blij toen ik door de bieb struinde en hem weer tegenkwam. Het is zowat 5 jaar geleden en ik moet zeggen dat ik even bezorgd was of ik het nog genoeg kende of dat ik (ook geen verlies) de andere boeken weer opnieuw moest lezen. Wel, ik kan je vertellen, ik moest er even in komen maar daarna klikte er van alles weer in mijn hoofd en was het alsof er geen maand of dag voorbij was gegaan. Ik zat weer helemaal in de serie. Heerlijk! Soms is het een vloek dat ik zo goed dingen onthou, maar soms is het echt een zegen.

In dit spannende deel zijn er nieuwe gebeurtenissen en heel veel spanning. Want onze groep kinderen probeert echt alles om te overleven op deze nieuwe planeet, ze zijn ook nog steeds geschokt door evenementen van het vorige boek, de dood van de Fluisteraars, de enge grommers en hun agressie. Joni is nog steeds niet beter, en lijkt ook weer zieker te worden in dit boek. En dan gooi je bij al dit ook nog eens de veranderende onbekende seizoenen van een planeet die ze niet kennen. Hoe ga je om met alles als het opeens herfst is? En dan een paar dagen later winter? Wat kun je verwachten, is het net als aarde of zullen deze seizoenen nog gevaarlijker zijn? Hoe koud wordt het? Voeg ook nog eens een mysterieuze saboteur erbij (die ook zijn/haar eigen POV krijgt) + een tablet die bij iets hoort en wat daar uiteindelijk uitkomt. Je zult echt geen moment van rust hebben want elke keer komt er wel iets nieuws op het pad en je zit als lezer heerlijk in het boek.

Ik vond het leuk om Ari te volgen terwijl hij probeert zijn broertje te beschermen en samen met Marie door een wilde jungle (met heel veel enge monsters waarbij ik al zoiets had van, ja dank je vriendelijk maar nee dank je) te lopen op zoek naar hints en van alles vinden (en nee sommige dingen wil je misschien niet vinden). Ari is, ondanks zijn nog steeds enorm vreemde haardos die me steeds afleidt, echt een tof personage en je bent gewoon echt voor hem aan het rooten.

En Marie, ondanks hoe ze is en soms een beetje te is, is ook een leuk personage. Ik vind het leuk hoe stoer ze is en hoe ze probeert haar eigen pad te vinden.

Dan is er nog de onbekende en duistere POV en alles wat dat betekent. Ik ben normaal niet zo van de slechterik POV en ja ik had wel tijden dat ik gewoon bij Marie en Ari wilde blijven, maar toch vond ik ook leuk/spannend om deze POV te lezen en te zien wat voor hints je kunt vinden.

En dan komt de aap uit de mouw en ik zat gewoon echt helemaal opgekruld in bed in spanning, want OMG! Ik ga niks verklappen maar ik zat echt met open mond te lezen! Geweldig!

De illustraties vind ik soms nog een tikje vreemd, maar ook vaak erg leuk. Leuk ook hoeveel er van zijn en hoe ze het verhaal nog verder tot leven brengen.

Ik heb deel 6 ook uit de bieb gehaald (een andere bieb) en ik ga die heel snel lezen want ik wil weten hoe deze serie eindigt. Nou ja, ik zie dat er ook een tweede serie uit is gekomen, maar helaas kan ik daar geen NL vertaling van vinden. Hopelijk zal deze ooit vertaald worden want ik zou het zeker tof vinden om meer te lezen!

Ik zou deze serie tot nu toe helemaal aanraden. Hou je van sci-fi verhalen met goede karakters en lekker wat spanning? Ga ze lezen!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: