Recensie: Het blaffende eendje

Recensie: Het blaffende eendje

Het blaffende eendje by Susie OhEendjes gaan kwak, hondjes gaan woef? Of toch niet in dit hilarische prentenboek!

Ontmoet ons eendje, hij is al anders dan de anderen in het nest want hij is geel in plaats van grijs. Maar hij heeft nog iets anders… hij kwaakt niet. Hij kwettert niet. Hij probeert het, maar ja, wat uit hem komt is toch echt WOEF. WOEF? Ja, echt dames en heren, we hebben hier een schattig eendje die het liefst WOEF gaat. En BLAF. Ik lag helemaal dubbel, vooral om hoe het eendje het brengt. Alsof hij het echt niet kan helpen hoor. OEPSIE.

Ik vond het wel jammer hoe zijn familie reageerde. Zijn broertjes/zusjes kan ik me nog voorstellen (daar zijn het zusjes/broertjes voor), maar ook de mama/papa eend (sorry, ik weet nog steeds niet wat het is omdat ze het Baas noemen???) is niet blij en ik wilde zo graag het kleine eendje oppakken om hem te vertellen dat het echt goed is hoor. Dan maar geen kwak. Dan maar woef! Dan maar andere dierengeluiden. Het is goed! Gelukkig gaat het verhaal niet helemaal verdrietig, het wordt nog even spannend en dan is er veel vrolijkheid. Ik moest lachen om wat het eendje nu zoals voor geluidjes maakt, en nee ik verklap niet welke, dus ga maar snel dit boek lezen!

En de illustraties vond ik ook erg leuk gedaan, vooral de gezichtsexpressies van de eendjes (vooral die van de broertjes/zusjes) zijn geweldig. En ik vond ook de stijl van de illustraties top!

Al met al, een leuk boek en dat je je geen zorgen hoeft te maken als je gewoon net even ietsje anders bent!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: