Recensie: Zombies op school

Recensie: Zombies op school

Zombies op school by Marieke Boeijen, Geert Gratama, mensen die aan het graven zijn op een begraafplaats en die duidelijk zombies zijn met een kerk in de achtergrondPas maar op, er zijn zombies in de stad! En voordat je het weet! POEF ben jij niet meer jij!

Ik keek echt enorm uit naar dit boek en was dan ook superblij dat ik hem kon lezen! Wat een fantastisch boek, dat kan ik je alvast vertellen!

Ontmoet Mick. Een best verlegen jongen die het best vindt om in de achtergrond te staan en gewoon niet te op te vallen. Helaas voor hem zal hij straks tegen zombies moeten strijden, zijn moeder tegenhouden zodat hij gewoon kerstboom kan blijven, en oh ja, zijn beste vriend redden (maar is het nog wel zijn beste vriend?). Gelukkig is hij niet alleen. Hij heeft twee vriendinnen die hem met liefde helpen, plus een verloren tante met kleurenblindheid (waar ik enorm om moest lachen) en veel te veel katten. Samen zal dit kwartet op onderzoek gaan naar de zombies, en bestaan er ook echt zombies, en we zien ze steeds meer plannen maken. Want het gevaar is op een punt nog dichter bij dan dat ze hadden gehoopt. Het was echt heerlijk geschreven en ik vloog gewoon door dit boek heen. Fantastische karakters (zowel aan de goede kant als aan de slechte kant), heel veel grappige situaties en ook veel spannende situaties, en een fantastisch plan.

Ik vond het ook gewoon heerlijk hoe dit horror monsters had maar het nooit echt zo eng was als wanneer je deze normaal in boeken of series ziet. Het voelde meer komisch, meer Roald Dahl-esque, en weet je, ik hou ervan. Soms wil je gewoon zombies maar dan zonder de aanhoudende angst en spanning. OK, goed, je wilt natuurlijk ook niet worden gevangen door een zombie in dit boek, maar de zombies doen het wat meer stiekem, wat meer in de achtergrond. Gewoon een of twee slachtoffers en die stalken.

Plus, ik vond de werkwijze van de zombies ook erg interessant. Hoe ze dus een lijf konden binnenkomen, hoe ze daar dus helemaal thuis werden, en dat ze iedereen konden uitkiezen. Van klein tot groot. En die deadline was ook tof, want dat betekent toch zeker wat haast in het gebeuren. Je moet echt op tijd zijn.

Leuk vond ik ook om te zien hoe ze langzaam, heel langzaam, uitvonden hoe ze de zombies konden laten verdwijnen. Zowel uit iemand als voordat ze in iemand stapten.

En dat einde was echt geweldig! Dat was niet hoe ik had verwacht hoe het zou zijn geëindigd. Nou ja, ik wist natuurlijk dat het waarschijnlijk wel een happy end werd, maar dat hele spel eromheen? En hoe iedereen daar betrokken mee was? Geweldig! Wat een plan! Ik kan me alleen al voorstellen hoe nerveus iedereen was. Zou het echt werken?

Oh, en Ans, echt niet slim van je schat. XD

De illustraties van Geert Gratama (zo’n geweldige illustrator) maakten het helemaal af!

Al met al, een leuk, grappig, spannend boek over zombies. Pas maar op, voor je het weet ben je jezelf niet… of je beste vriend is helemaal anders! Maar gelukkig kom je erachter wat je moet doen! Aanrader!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: