Recensie: Tuf en het beste schoolreisje ooit

Recensie: Tuf en het beste schoolreisje ooit

Tuf en het beste schoolreisje ooit by Tijs van Marle, Esther van den BrinkTuf is weer terug! En ditmaal moet ze achter een schoolreisje aan!

Ik blijf het komisch vinden hoe ik Tuf enorm vervelend vind in de Knots boeken maar haar hier echt heel leuk vind. Ze is nog steeds heel Tuf, maar toch ook heel anders. Daarom was ik ook heel blij dat er dus een nieuw boek was met haar in de hoofdrol!

In dit toffe boek komen Isidoor en Tuf te laat (dank je Isidoor) en komt Tuf dus aan bij een lege klasruimte. SCHOOLREISJE?????!! OMG! Tuf probeert er eerst nog wat van te maken, maar ja al snel is de optie gewoon om achter de bussen (dieren) te gaan en nog op tijd te zijn voor het schoolreisje en de GEWELDIGE EPISCHE en WOW speeltuin te zien. En zo begint dus een episch avontuur met Tuf en Isidoor waar ze door een flink stuk van het land zullen rennen (want ja, wie is nou de snelste… en de hongerigste), vliegen (met verschillende wezens waarbij ik vaak heerlijk moest lachen), zwemmen. Het is echt ter land, ter zee, en in de lucht alleen dan nu in de prehistorie. Ik genoot van elk stukje en ik vond het fantastisch dat er gewoon geen moment voor even chill was. Oh nee. Telkens als je dat denkt dan komt er wel iets op hun pad, vaak dankzij Isidoor. Ik lag vaak helemaal dubbel want alles is gewoon zo heerlijk grappig.

En het is gewoon tof dat ondanks alles Tuf voor alles wel een oplossing/idee heeft of gewoon lekker door gaat met haar missie. Het schoolreisje moet en zal gehaald worden, hoe dan ook!

Dat einde. Ik zal niks verklappen maar ik lag compleet dubbel toen. OMG. Ik had dat gewoon niet verwacht en ik vond het fantastisch! Goed gedaan schrijver!

Het feit dat dit een soort graphic novel is vind ik ook helemaal tof. Vond ik bij de eerste al en nu nog steeds. Het werkt gewoon perfect voor de avonturen die Tuf zoal meemaakt. Veel dynamischer dan tekst en een beetje illustraties. Je wilt gewoon alle actie laten zien! Alle grappige situaties!

Tja, iedereen die mij een beetje kent weet dat ik pratende dieren niet altijd heel leuk vind. Ze zijn helaas vaak gewoon enorm irritant geschreven. En dat is dus ook het probleem met Isidoor. Op zich een leuk karakter, maar zijn gedrag en constante gedoe is gewoon niet mijn ding.

Gelukkig was het rest van het boek dus wel leuk en heb ik ook erg genoten en veel gelachen. Ik kijk ook zeker uit naar een nieuw deel in deze serie!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: