Recensie: Siemon naar rechts

Recensie: Siemon naar rechts

Siemon naar rechts by Nicole van Brummelen, Meeuw in de lucht op zoek naar een richtingZeg hallo tegen Siemon, een meeuw met een heel slecht richtingsgevoel.

Ik kon dit boek niet laten liggen toen ik hem zag. Alleen al de cover vond ik leuk en de titel ook. Kom maar door met die meeuw!

En dit boek was nog veel leuker dan ik had gedacht! Ik heb de blurb niet echt gelezen, alleen maar een stukje, dus het kwam voor mij als een toffe verrassing. Ik had verwacht dat we gewoon op een lineaire manier Siemon’s reis zouden volgen. Maar dit boek is eigenlijk heel interactief! Want je mag steeds naar een bepaalde pagina gaan, of links of rechts, soms een pagina, soms wel 3. Zo kom je steeds weer een stapje verder in de reis die Siemon maakt en ik genoot echt van elke stap. Zo ontmoeten we allerlei dieren, zowel wat specialere als gewone die je normaal ook ziet. Ik keek echt uit naar wat Siemon nu weer op zijn reis zou zien.

En natuurlijk de vraag, komt hij ooit bij zijn vrienden weer uit? Of zijn deze weer verdwenen tegen de tijd dat Siemon ze vindt? Ik zal niks verklappen maar het einde vond ik heel erg leuk. Vooral het laatste beetje en wat Siemon daar besluit!

Op deze manier leren kinderen natuurlijk op een leuke en grappige manier links en rechts. Ze zullen het echt geweldig vinden om Siemon te helpen en daarbij, net als Siemon, te leren over wat links is en wat is rechts.

De illustraties vond ik heel erg leuk gedaan, het paste goed bij het verhaal. En het liet me soms ook lachen (kijk nou naar die expressie van Siemon op de cover).

Ik zou dit toffe boek 100% aanraden, ik heb onwijs genoten van dit boek. Help Siemon zijn vrienden te vinden en maak je maar klaar voor een leuk avontuur!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: