Recensie: Prof Prank

Recensie: Prof Prank

Professor Prank by Jozua Douglas, Oranje cover met een gekke geleerde die van alles uitlegt over grappenHet is tijd dat Prof Prank je alles leert over een goede grap en je tips geeft voor een hele berg leuke! Dit boek was fantastisch!

Ik kon dit boek gewoon niet laten liggen! Ik hou wel van een goede grap + Jozua Douglas schrijft echt hele toffe boeken dus ik was nieuwsgierig naar dit leuke boek! En ik moet zeggen, ik wil even een teletijdmachine want dan kan ik deze aan kind mij geven. Ik als volwassene vind dit boek ook helemaal fantastisch (en sorry naar mijn man en kennissen/familie want ik wil zeker een aantal uitproberen)  en ik weet zeker dat kind mij dit nog geweldiger gaat vinden en er veel lol in zal hebben.

Ik dacht dat dit boek voornamelijk pranks/grappen zou zijn, en ja, er zijn er echt heel veel, maar je leert ook over 1 April. Over een aantal geweldige (en soms iets té goede/té ver gaande) pranks/grappen (ik vond die van Zweden en de kleurentelevie echt briljant of die van de tatoeages voor kinderen van het Jeugdjournaal).

Ik vond het tof hoe bij bijna elke prank een verhaaltje krijgt die een situatie schept waar de prank/grap wordt/kan worden gebruikt. Niet gewoon hier is een grap en zo werkt het en daarbij wat tips/waarschuwingen, nee je krijgt ook gewoon een leuk kort/soms wat langer verhaaltje vooraf. Daar genoot ik van!

En de pranks/grapjes waren echt geweldig. Sommige kende ik al van toen ik kind was en sommige van nu omdat ik er wel eens van gehoord heb, maar er waren ook gewoon heel wat die nieuw waren. En ik heb heerlijk gelachen, genoten, en bedacht hoe ik deze in het echt zou kunnen doen en met wie, hihihihi. Mijn favo prank? Of in ieder geval een top 3? 1) De jello grap 2) De Nee = Ja grap 3) Gedeelde plek voor de vogelpoep/hondenpoep grap waarbij je het opeet.

Ik vond het ook tof dat er regels waren, zoals dat je moet opletten op de gezondheid van degene die je prankt, maar ook dat er een was dat iedereen de grap leuk moet vinden. AMEN! Dat is echt zo’n belangrijke regel. Ik ben zelf gepest en ik kan je inderdaad vertellen dat zo’n onschuldige (nou ja als het al onschuldig is) grap heel verkeerd kan vallen als je al bang bent om naar school te gaan. Dus kudos naar de schrijver, dank je wel voor de regels!

En de illustraties waren ook weer helemaal top!

Al met al, wil je nieuwe pranks/grappen leren? Vind je het ook leuk om dingen te leren over verschillende grappen en hun geschiedenis? Wil je graag ook een aantal meest grappige 1 aprilgrappen lezen? Dan is dit boek voor jou! Laten we allemaal Prank Masters worden. Of Legendarische Space Clown (al haat ik clownen dus ik blijf wel bij Prank President). Want ja, die laatste? Ik kan geen oerknal produceren en ik hoop eigenlijk dat niemand dat kan, tenzij dat een kleintje is?

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: