Recensie: De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart

Recensie: De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart

De Zoete Zusjes logeren bij Tante Taart by Hanneke de Zoete, Iris Boter, Roze cover met twee meiden die een taart vasthouden en in de achtergrond een gebouw en een vrouw met een been in gipsDe nieuwste en hele roze De Zoete Zusjes! Ditmaal op bezoek bij een tante en heel veel lekkere taarten!

Een nieuwe Zoete Zusjes en ik was zo blij dat ik hem vrij snel bij de bibliotheek kon krijgen. Net op tijd volgens mij, want hierna zal het wel onmogelijk zijn omdat iedereen hem wil. Haha. Het zijn ook veel te leuke verhalen altijd~

In dit enorm leuke deel gaan de Zoete Zusjes en hun moeder een tante helpen. Deze tante noemen ze Tante Taart, want ja, deze tante maakt echt de lekkerste en mooiste taarten (en gebakjes). Normaal heeft tante geen hulp nodig, maar ja als je je been breekt dan ga je niet zo makkelijk meer bakken en uren staan in een keuken. En met een toffe bakwedstrijd om de hoek en natuurlijk een winkel die wel een beetje open moet blijven kun je wel 3 paar handjes gebruiken! En ik vond het leuk hoe zowel de zussen als hun moeder gezellig mee gingen helpen. Vooral de meiden, die waren een portie enthousiast en ik vond het helemaal geweldig om te zien wat voor ideeën ze hadden en hoeveel creativiteit uit ze kwam. Zelfs Tante had het niet verwacht, haha. Ik vond het leuk om te zien hoe de meiden van alles leerden bakken en ik vond het ook tof om de taart voor de wedstrijd gemaakt te zien worden. Ik vond de buitenkant nou niet echt appetijtelijk, maar de binnenkant? Die vond ik dan wel echt heel tof. Ik wil ook eens zo’n cake maken. Lijkt me echt heel leuk en het is nog iets dat ik, ondanks al het bakken dat ik doe, nog niet heb gedaan.

Ik ben ook blij dat de rivaal/rivaliteit uiteindelijk meeviel.

De illustraties door Iris Boter waren weer helemaal fantastisch en leuk!

En dit is dus eigenlijk het begin van alles? Want in dit boek krijgen de zusjes hun bijnaam; De Zoete Zusjes! En hiermee beginnen ze ook met hun Youtube Channel. Haha, best verwarrend. Ik probeer te bedenken hoe het eerste boek (en de andere paar daarna) gingen, maar dat is toch alweer 4 jaar geleden, haha.

Maar die taart wordt steeds beschreven als roze. Ik was op een punt zelfs op zoek naar een andere taart omdat de taart die De Zoete Zusjes maken nou niet echt roze is, OK eigenlijk helemaal niet. De toplaag is misschien een beetje roze, maar meer rood. En de rest van de taart is groen, wit, oranje, bruin, geel.

Ik heb zeker wel genoten van dit weer enorm leuke verhaal over deze zusjes! Ik vond de wedstrijd leuk en ook leuk om nieuwe karakters te ontmoeten! Ik kan niet wachten op het volgende avontuur van deze twee zussen~

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: