Recensie: De Koning en Niets

Recensie: De Koning en Niets

De Koning en Niets by Olivier Tallec, Rode cover met een koning in een grote stoel met boeken en een plant om hem heenOlivier Tallec heeft het weer gedaan hoor, wat een enorm leuk boek over een koning die ALLES heeft… maar heeft hij ook NIETS?

Ik kwam dit boek tegen bij de bieb en natuurlijk moest hij mee. Tot dusver heb ik nog geen slecht boek gelezen door Olivier Tallec. Ik heb er nu 6 gelezen, 7 als je deze meetelt, en allemaal zijn ze 4+ sterren, eentje zelfs 5+ sterren! Dus ik was aan het hopen dat dit toffe boek ook net zo leuk zou zijn. En ja! Want ik rate dit boek 5 sterren!

In dit boek ontmoeten we een koning. Deze koning heeft ALLES. En dan bedoel ik ook alles. Als je hem zou vragen of hij een groene onderbroek met stippeltjes en kroontjes en flamingo’s zou hebben zou hij ja zeggen. En als je vraagt om een obscuur boek, ja die heeft hij ook. Oh, je wilt eetbare schaatsen? Nou die heeft hij ook, met karamelsmaak zelfs. En dieren hetzelfde. Ik vond het geweldig on de koning’s collectie te zien (ik zou hem zo in het echt hebben willen zien) en ik vond het geweldig hoe gepassioneerd hij was over deze collectie. Maar ja, we zien al vrij snel dat het toch knaagt aan hem. Want hij heeft alles… maar niet Niets. En zo begint een hilarische reis op zoek naar Niets. Hij probeert echt van alles. Van groot naar klein in het dierenrijk tot gewoon lekker even nergens aan denken.. maar ja dan doe je toch iets. En een blaadje is toch ook iets. Ik vond het geweldig om te zien hoe hij steeds weer iets nieuws probeerde, hij gaf niet op. Hij bleef zoeken. Ik was echt nieuwsgierig of hij het toch zou vinden.

En ja, dat laatste stuk van het boek en dan vooral de laatste pagina’s, geweldig! Wat heb ik toch gelachen. Dat is inderdaad een oplossing. XD

De illustraties waren weer perfect, Olivier Tallec heeft echt zo’n leuke tekenstijl!

Dus ik zou dit boek 100% aanraden! Zal de koning het Niets vinden? En wat is het Niets nou eigenlijk? Weet jij het?

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: