Recensie: Iedereen laat scheetjes

Recensie: Iedereen laat scheetjes

Iedereen laat scheetjes by Jonny Leighton, Mike Byrne, Gele cover met een springmuis die een windje laat op een olifants slurfEen leuk boek over scheetjes. Over schaamte. Over verschillende windjes, en meer.

Ik zag dit enorm grappige boek bij de bieb en natuurlijk moest hij mee. Ik ben niet altijd van de scheetjes, maar soms kan ik een boek niet laten liggen. En ik ben ook zeer blij dat ik dit heb meegenomen want wat heb ik gelachen zeg!

In dit boek ontmoeten we een kleine springmuis die per ongeluk een heel klein windje laat en zich meteen schaamt. Maar olifant corrigeert hem en verteld hem dat hij zich helemaal niet moet schamen. En zo begint een grappig verhaal vol met scheetjes. Van hele kleine diertjes tot hele grote dieren. We zien dat ze allemaal windjes laten op allerlei manieren. Van lekker trompetteren tot een schatje van een proet. En nu ik een hond heb kan ik inderdaad beamen dat hondjes echt van die stiekeme vieze doen. Mijn hond zit af en toe op schoot en dan ruik je toch opeens een stel rotte eieren. XD Er was een grote diversiteit van dieren en dat vond ik erg leuk. Ook leuk dat we niet alleen land/lucht dieren zien maar ook de zee. Bubbels maken!

Ik vond het einde echt helemaal geweldig. RIP springmuis, het was leuk je te hebben gekend, haha.

De illustraties vond ik ook enorm leuk gedaan! Lekker kleurrijk en leuk hoe de illustrator steeds weer een nieuw windje kon tekenen.

Maar ik moet zeggen dat het stuk na de dieren en voor dat grappige einde niet helemaal mijn ding was. Het voelde echt meer als filler. Het was een leuk idee hoor, maar het paste in mijn gevoel gewoon niet bij het complete plaatje.

Oh, en beste vertaler dat is een HAAI, niet een orka.

Al met al, een grappig boek over scheetjes met allerlei dieren die het ook doen, dus laat het maar wapperen. Nou ja, liever niet als je in een kleine ruimte bent, OK?

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: