Recensie: Kleine Sherlock 2 – Een spook op de kermis?

Recensie: Kleine Sherlock 2 – Een spook op de kermis?

Kleine Sherlock 2 - Een spook op de kermis by Pascal Prévot, Art Grootfontein, Blauwe cover met Kleine Sherlock en vrienden in de kermisHet tweede boek in deze onwijs leuke serie! Is er echt een spook op de kermis?

Een nieuwe Kleine Sherlock en natuurlijk moest deze meteen mee toen ik hem bij een van mijn biebs zag liggen! Ik had enorm genoten van het eerste boek namelijk dus ik was blij dat het volgende deel eindelijk vertaald was.

In dit nieuwe deel hoort Kleine Sherlock dat er een spookt op de kermis waart en natuurlijk gaat hij er met zijn vrienden op uit om uit te zoeken wat er aan de hand is. Daarbij hebben ze natuurlijk ook enorm veel lol op de kermis want ja, een mysterie oplossen is belangrijk, maar je moet natuurlijk niet vergeten ook af en toe een suikerspin te eten. Yum! Ik vond het leuk om te zien hoe ze door de hele kermis gingen van het spookhuis tot het reuzenrad. Overal waren wel hints te vinden en soms moest je even wat moeilijker doen om deze te krijgen. Ik vond het erg leuk om de kinderen te volgen door de kermis heen en op punten wenste ik dat ik ook mee kon doen, kermissen zijn tegenwoordig zo duur dat ik er eigenlijk niet kom. Plus, het mysterie was ook leuk om te lezen!

Ik had al vrij snel door wat er potentieel aan de hand was, er waren gewoon wat aanwijzingen (zoals de mensen van de kraampjes), maar weet je, dat is niet erg. Ik ben een volwassene en dit boek is voor kinderen. Die zullen het misschien niet zo snel zien. Het maakte het mysterie voor mij ook zeker niet minder leuk hoor, ik keek op dat punt uit naar de reactie van Sherlock en zijn vrienden. Plus, je weet natuurlijk nog niet helemaal hoe het gaat eindigen dus dat is ook leuk!

En natuurlijk zijn de illustraties weer a-plus! Echt zo’n leuke stijl en ook leuk dat je in de illustraties dus steeds hints kan vinden en dat die echt niet zo makkelijk te zien zijn af en toe. Ook de toevoeging van puzzels zijn leuk!

Ik hoop ook zeker dat deze serie verder vertaald wordt want ik zie dat er echt heel veel delen zijn en ik wil ze allemaal lezen! Nou zijn deze erg makkelijk qua lezen dus misschien kan ik ze ook gewoon in het Frans proberen (met hulp van Google Translate/woordenboeken) maar ik zou ze toch liever in het Nederlands zien.

Ik zou deze leuke, toffe serie echt 100% aanraden! Mysterie! Leuke illustraties! Toffe puzzels. Perfect voor kleine speurneuzen.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: