Recensie: Hier komt de brandweer!

Recensie: Hier komt de brandweer!

Hier komt de brandweer by R.W. AlleyEen fantastisch leuk prentenboek over een dagje bij de brandweer van Waaistad!

Ik zag dit enorm leuke boek bij de bibliotheek en ik kon het niet laten, deze moest gewoon mee! Ik hou van prentenboeken en als het thema dan ook nog eens brandweer is? Dan is het perfect. Ja, ik ben een volwassen vrouw maar sommige dingen blijven zelfs dan gewoon enorm leuk!

In dit leuke prentenboek krijgen we niet alleen een leuk verhaal van een dag bij de brandweer maar we leren ook over verschillende elementen van de brandweer. Leuk dat de schrijver deze mix heeft gemaakt en, als je de dedicatie ook leest, ook bij de brandweer langs geweest voor onderzoek! In dit boek dus een dagje bij de Brandweer van Waaistad en wat gebeurde er veel op die dag! Het was ook wel een beetje de wet van Murphy (alles wat fout kan gaan, zal fout gaan) want het is echt van kwaad tot erger. Eerst twee kindjes die, ja hoe kan het ook anders als je in Waaistad woont, met een vlieger weg zijn geblazen en daarna is er een brand en meer. Het was chaos! Maar wel heerlijke chaos met geen momentje van saaiheid! Ik vond het heerlijk om te lezen en ook dingen te weet komen over de brandweer (als volwassene weet je natuurlijk het meeste wel maar dat maakt niet uit het is nog steeds leuk). Ik vond het leuk om te zien wat de brandweer allemaal deed voordat alles in de soep liep en leuk dat er dus ook zoekdingetjes waren, want er is een persfotograaf mee en kun jij hem zien?

Ik vond ook de namen van plekken in de regio erg leuk! Want alles draait om wind. Van een bakkerij die De Zoete Bries heet tot dus ook de naam van de stad!

Enorm tof zijn ook de illustraties! Een heerlijke stijl die me op punten herinnerde aan boeken die ik als kind las. En het boek krijgt ook zeker extra punten voor een leuke kaart, al had ik die misschien nog wel aan het einde net ietsje anders had willen zien. Een nachtscene bijvoorbeeld.

Al met al, ben je gek op de brandweer en hou je van een combi non-fictie met fictie en toffe illustraties? Dan moet je echt dit boek halen! Aanrader!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: