Recensie: Willewete – Ballet

Recensie: Willewete – Ballet

Willewete - Ballet by Erwin Claes, Chantal Peten, dansstudio, dansen, balletBen jij geïnteresseerd in ballet? Wil je er meer over weten? Check dan zeker dit leuke Willewete boek!

Ik hou van de Willewete boeken en hoe leuk zij informatie brengen! Ik vind ballet echt heel tof en al weet ik er al best veel van (want ja, ik ben geen jong kind meer, haha) ik wilde kijken of ik nog meer kon leren over ballet! Het antwoord? Ja, ik heb wat kleinere dingen geleerd, maar het meeste was niet nieuw. Ik heb nog steeds onwijs genoten van dit leuke boek hoor!

In dit boek kom je niet alleen te weet over de geschiedenis van ballet, zoals wie het bedacht heeft, hoe de pasjes zijn gemaakt en waar hun namen vandaan komen, over de beste scholen op de wereld, maar je leert ook een aantal belangrijke passen dansen. Met toffe illustraties zodat je precies weet wanneer je welke stap moet maken en hoe het uiteindelijk eruit ziet. Dat vond ik dus echt tof. Niet alleen vertellen wat de pasjes zijn, maar ook ze laten zien en kinderen de mogelijkheid geven om deze zelf uit te proberen thuis!

En ook leuk dat we ballet studios zien en lezen wat je kunt verwachten als je naar een les wilt gaan.

Oh, en natuurlijk is er ook aandacht voor de outfit, de spitzen, het haar, en nog veel meer leuke balletweetjes!

Aan het einde zijn er nog leuke bonussen, zoals een DIY balletpoppetje maken en een quiz.

Oh, en de illustraties door Chantal Peten waren echt zo leuk en zoet~

Ja, ik heb dus weer genoten en ik zou dit boek aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: