Recensie: Mirabelle en de ondeugende vleermuiskatjes

Recensie: Mirabelle en de ondeugende vleermuiskatjes

Mirabelle en de ondeugende vleermuiskatjes by Harriet MuncasterEen nieuwe Mirabelle en dit keer gaan we naar een reservaat met magische wezens en ik WILDE MEE!

Ik kijk echt uit naar elke nieuwe Mirabelle en Isabelle Maan boek (Engels of Nederlands dat maakt me niet uit wat de vertaling is ook goed). En dus zodra ik deze zag bij de bieb, hop mee in de tas en hop naar huis!

In dit heerlijke boek gaat Mirabelle en haar klas naar een reservaat vol met magische wezens! Je kunt je voorstellen dat iedereen daar helemaal blij mee is (en ik was zo jaloers, ik wilde ook wel wat magische wezens zien). Nou ja, Mirabelle heeft even wat tegenslag want ze mag niet met haar beste vriendin in een groepje maar moet met Lavinia (het ergste meisje in de klas). Ik vond het boek geweldig geschreven, leuk om het reservaat te zien, de souvenirshop (en ik wilde ook al die leuke items), en te zien hoe elk groepje opdrachtjes had + een project moest maken. Maar ja, je kunt al raden, Mirabelle is Mirabelle. En Lavinia is Lavinia. Dus ja, er was chaos op komst en ik keek dus ook al uit naar wat er zou gebeuren! En zoals je in de blurb leest ontsnappen de katjes! Maar hoe, ja dat zul je moeten lezen, maar ik vond het zowel een goed idee als een OMG dit gaat dus echt compleet fout hé idee. XD Ik vond het leuk om te zien hoe Mirabelle en Lavinia probeerden het op te lossen.

Ik vond Lavinia echt niks. Het werd wel beter later, maar ik heb gewoon niet veel met snob karakters. Dus ik was wel blij dat de schrijfster uiteindelijk laat zien dat Lavinia ook gewoon plezier wilt hebben, alleen het niet goed durft. En ze deed best wel lieve dingen uiteindelijk. Maar ja. Het duurde even voordat ik haar leuk vond.

Ik heb geen idee wat de Engelse naam is voor de vleermuiskatjes (ik zag iemand bittens zeggen?) maar vlatjes in het Nederlands werkte toch niet zo? Ik kreeg acuut gedachtes van poepjes in plaats van katjes. Misschien toch een andere afkorting?

De illustraties in het boek waren weer enorm leuk. Ik blijf de kleurschema’s leuk vinden! En die vleermuiskatjes? OMG, ik wil er eentje knuffelen! Zo zoet!

Al met al, weer een leuk boek en ik kan niet wachten op de volgende! Kijken wat voor kattenkwaad Mirabelle uithaalt/welke problemen ze nu komt!

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: