Recensie: Game Helden Tegen de Voetbalgoden

Recensie: Game Helden Tegen de Voetbalgoden

Game Helden tegen de voetbalgoden by Marcel van Driel + Paco Vink, Voetbal met aliens, sci-fi, kinderboekEen topnieuw deel. Ditmaal aliens, voetbal (maar niet helemaal zoals op Aarde), superkrachten, en oh ja, tijdproblemen. TOF!

In dit nieuwe deel een nieuwe slechterik en een nieuw spannend avontuur! De Game Helden worden ontvoerd door aliens en moeten meedoen met een voetbalwedstrijd. Nou klinkt dat tof. Maar wat als ik je vertel dat alles mag, er een Russisch roulette is met niet zulke toffe opties, en oh ja, als je verliest? Doei doei naar je planeet. Succes hé! Dus de toon was al snel gezet en ik vond het erg leuk om te zien hoe onze karakters een plan maakten, probeerden hun krachten te snappen (want ja in het vorige boek zijn ze allemaal gewisseld en ze zijn nog niet gewend aan deze nieuwe krachten), en ondertussen te overleven. Want THE GAME IS ON. Met bommetjes. En lasers. En meer. Grote aliens, kleine aliens. Voetbal was nog nooit zo vet en van mij mag voetbal ook wel een beetje spannender worden in het echt, haha. Misschien zijn lasers/bommetjes dan geen goed idee, maar een obstacle course? Of valstrikken? Teehee!

Ik heb dus genoten van de wedstrijden en het werd echt lekker spannend. Ik kon gewoon niet ophouden met lezen en heb het boek dus ook in een keer uitgelezen.

En leuk dus ook om alle karakters weer te zien en ook te zien hoe Raff ondanks zijn rolstoel ook 100% gaat voor voetballen. Ja, zijn benen werken niet maar hij kan goede kopballen geven!

Leuk dat Puck weer een andere haarkleur heeft! Ze begon met rood/roodroze en daarna paars, en nu is ze dus helemaal blond. Heerlijk.

We hebben in dit deel 2 nieuwe karakters. Bilal, een jongen die onze Gamehelden kennen en die enorm irritant is (en dat eigenlijk bijna de hele tijd dat blijft). En De Rechter. Een mysterieus persoon. Die me weer erg Time Keeper Cookie vibes gaf van Cookie Run Kingdom. Ik hoop ook zeker dat zij of een eigen verhaal krijgt of dat we meer van haar zien in volgende boeken. Ik vond haar een zeer interessant karakter.

Het einde was echt super. Dat plan was geweldig, maar ja, dan komt er natuurlijk altijd iets om de hoek kijken als je dat doet. Het werd echt heel spannend.

Het boek deed me wel aan een ander boek denken, namelijk Space Band door Tom Fletcher. Waar een groepje kinderen wordt meegenomen door aliens en in een soort band royale moeten zingen. Verliezen is geen optie. Dan is je planeet boem. In dit Game Helden deel is het dan voetbal en superkrachten, maar ik had wel vaak het andere boek in mijn hoofd.

En de illustraties waren ook weer enorm tof, ook de korte stripstukjes vond ik tof.

Oh, en ik hoop dat de volgende keer de schutbladen de geüpdatete krachten van de karakters heeft. Immers die zijn in het vorige boek helemaal omgegooid.

Al met al heb ik dus enorm genoten van dit deel. Ja, het deed me denken aan een ander boek, maar gelukkig was er nog steeds genoeg anders. Ik kijk uit naar het volgende deel.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: