Recensie: De kersthaas

Recensie: De kersthaas

De kersthaas by Marc-Uwe Kling, Astrid Henn, Kinderboek, leuk, pasen, kerstEen heerlijk boek over andere plannen hebben dan je ouders met veel humour.

Ik vond de NeeHoorn echt zo leuk (recensie boek 1 en boek 2) dat ik al enorm uit aan het kijken was door of een nieuw deel of iets anders door Marc-Uwe King. En toen kwam de bieb met dit boek! Helaas niet kunnen lezen voor kerst want toen was ie er nog niet, maar ach, verlaat kerst. Het weer is er in ieder geval naar, haha.

In dit boek ontmoeten we de zoon van de kerstman. Ja, de zoon! Je zou zeggen dat is hartstikke tof. Wie wil er nou niet dat de kerstman je vader is? Wel, deze zoon is best blij hoor met zijn vader maar hij wil liever iets veel anders worden dan de kerstman. Ik hoor je denken, ja maar waarom dan? Nou ja, hij heeft een berg redenen en toen hij die opnoemde + dat hij verschillende allergieën had, toen snapte ik het wel hoor. Maar wat hij wilt worden is wel echt drastisch anders. Het is namelijk de paashaas. Jep. Hij wil een kersthaas worden. Je kan je voorstellen dat papa daar niet blij mee is (en moeders ook niet). Ik kon het me wel voorstellen hoor, immers ik heb al vaak genoeg prentenboeken gelezen waar je de kerstman vs de paashaas heeft en ik heb ook andere dingen gelezen waar de kerstman (of de paashaas) niet gecharmeerd was van de ander. Ik was dan ook zeker nieuwsgierig of het de jongen zou lukken om de traditie te breken en te worden wat hij wilt. Ik zal niks verklappen maar ik heb me gelachen om zijn oplossing, oh ho ho dat is een slimme!

Ook vond ik het leuk om te zien dat de elven er ook even genoeg van hadden en wat moderne rechten wilden hebben.

Het einde vond ik dus helemaal top! Maakte me helemaal blij!

De illustraties door Astrid Henn vond ik helemaal geweldig en ik heb ook 100% genoten van ze.

Al met al, zoek je een leuk boek over Kerst met een vleugje Pasen en dan ook nog eentje met een jongen met eigen plannen? Lees dit toffe boek!

Star rating, 5 stars

One thought on “Recensie: De kersthaas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: