Recensie: Rik het bange spookje

Recensie: Rik het bange spookje

Rik het bange spookje by Kathleen AmantEen lief boek over dapper zijn, spoken, familie, en meer!

Ik kon dit toffe boek niet laten liggen toen ik hem bij de bieb tegenkwam, ik ben echt een fan van Kathleen Amant en was nieuwsgierig naar dit nieuwe verhaal door haar!

In dit boek ontmoeten we een spookje genaamd Rik. Hij woont met zijn grote familie spoken in een oud huis (waar ook een oudere man woont die ze ondertussen niet meer bang krijgen want hij ziet niet veel en hoort nog minder). Zijn familie is allemaal heel dapper en lekker wild. Zitten op de schommel aan het plafond. Laten alles (of proberen van alles) te laten schrikken. Gaan BOE op elk moment. En het huis is oud dus WAT KRAAKT DAAR! Wat is die PIEP? Zoals we al snel zien, Rik, het kleinste spookje, is erg bang. Ik vond het het wel sneu dat zijn familie die naam bedachten, maar anderzijds moest ik ook wel even lachen om welke naam ze kozen voor hem. Bangerik. Bange Rik. Maar goed, ik wilde dat arme spookje wel een knuffel geven want hij is echt niet blij ermee.

Op een dag is Rik er gewoon klaar mee. Met het plagen, maar ook dat hij zelf zo bang is, hij wilde gewoon iets minder bang zijn. Ik vond het best stoer dat Rik een beetje dapperheid had gevonden en ik zat dan ook te hopen dat hij nog meer zou vinden! Ik zat voor hem te juichen toen hij DAT plan bedacht.

Ik ben blij dat ondanks dat de spookjes zo plaagden ze ook echt wel om Rik gaven. En dat hij zo’n lieve moeder heeft die hem probeert te helpen.

Ik vond ook de illustraties erg tof gedaan!

Aanrader! Een zoet lief boek over dapperheid en angst!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: