Recensie: Ik heb WEL een mammoet gezien!

Recensie: Ik heb WEL een mammoet gezien!

Ik heb WEL een mammoet gezien by Alex Willmore, Boy having a tantrum in between penguins and is that a mammothEen boek over een jonge onderzoeker DIE ECHT WEL EEN MAMMOET HEEFT GEZIEN! UWU!

Ik kon dit enorm leuke boek echt niet laten liggen toen ik hem bij de bieb zag liggen. Ik moest alleen al lachen om de titel en toen was er ook nog eens de cover (zie jij ook de mammoet?).

In dit toffe boek volgen we een groep van onderzoekers, waarbij ook een kleine onderzoeker zit (waarvan ik nog steeds afvraag of hij nou gewoon mini is of een kind is). En die kleine onderzoeker? Nou die ziet al snel een mammoet. Ja, een mammoet. Op Antarctica. Yep. Niet echt de plek waar je deze wezens verwacht, en laten we vooral niet praten over het feit dat deze dieren dus uitgestorven zijn. Maar onze onderzoeker heeft er een echt gezien (eentje die best wat coole tricks kan). Maar ja, niemand die hem gelooft. En ik lag me toch dubbel. Vooral omdat je ondertussen dus de mammoet af en toe in de verte ziet kijken en niemand dat doorheeft. Ik heb dus heerlijk gelachen, vooral omdat de kleine onderzoeker steeds gefrustreerder raakte en dus meer en meer in een tantrum modus ging, haha.

En ja dat einde, ik zal niks verklappen maar wat was dat heerlijk gedaan. Perfect! Ik was al bang dat we voor iets heel anders gingen dus dit maakte me enorm blij. Oh, en die laatste pagina’s. Kudos naar de schrijver, dat is echt een briljante toevoeging!

De illustraties vond ik ook echt enorm leuk, kijk vooral ook om je heen want die pinguïns? Die halen nogal wat dingen uit en hebben een flink repertoire aan emoties waar ik soms echt om moest lachen.

Al met al, ik vond dit boek echt heerlijk. Echt een aanrader! Wat als niemand je gelooft? Wat zou jij dan doen?

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: