Recensie: Het fantastische bomen- en plantenboek

Recensie: Het fantastische bomen- en plantenboek

Het fantastische bomen- en plantenboek by Olivier TallecEen heerlijk, fantasierijk, en hilarisch boek met allerlei bomen en planten!

Ik had dit boek al even op het oog en was dan ook dolblij dat ik hem in de bieb heb gevonden! En ja, dit is een boek waarvan ik hoop dat ik hem spoedig en snel aan mijn boekenkast kan toevoegen want wat heb ik onwijs genoten van dit leuk boek!

In dit toffe boek komen we 23 fantasierijke en toffe bomen en planten tegen! Heb je al eens gehoord van De minipalmboom die ook wel eens Snorrelaar wordt genoemd? En die dus blijkbaar veel door konijnen wordt gebruikt (zo schattig en grappig). Of van de Kapstoktus? Die nog steeds op iemand aan het wachten is die zijn of haar jas aan hem ophangt? En de vreemde bezempopulier die alles netjes houdt en er wel heel vreemd uitziet (ik was het helemaal eens met die reactie van de jongen die hem tegenkwam). En oh ja, de klimeik, die wil ik beklimmen want ik ben echt razendnieuwsgierig wat er boven te zien is! En zo zijn er dus nog veel meer bomen en ik genoot met volle teugen van de heerlijke creativiteit van de schrijver/illustrator. En de illustraties voor elke boom waren echt een feestje, zo mooi om te zien. Vooral ook omdat je niet alleen de boom ziet maar ook de omgeving!

De enige die ik niet snapte en nog steeds niet helemaal is de Graagtragelaar? Ergens nu zie ik in dat het misschien een verkeersregelaar moet voorstellen? Maar, dit was echt zo onduidelijk, ook qua naam. Dus dat was wel jammer.

Maar de rest? Heerlijk! Wat een fantasie zeg! En, ondanks dus dat die ene boom toch niet naar ijs smaakt maar naar boom wil ik toch De IJsjesboom likken, haha.

Ik zou dit boek 110% aanraden aan iedereen! Echt fantastisch!

2 thoughts on “Recensie: Het fantastische bomen- en plantenboek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: