Recensie: De voorleesfiets

Recensie: De voorleesfiets

De voorleesfiets by Marianne Busser en Ron SchröderIk was in de bui voor meer Marianne Busser/Ron Schröder en ik kwam dit (en ook de Voorleestrein) tegen. Als boekenliefhebber moest ik deze natuurlijk meteen meenemen uit de bieb! Ik was nieuwsgierig wat een voorleesfiets nou inhield (naast natuurlijk bergen boeken, haha).

En in dit boek gaan we dus gezellig mee met de voorleesfiets, een fiets met bergen boeken en nog een vleugje ruimte voor wat kinderen. Met ons een paar andere kinderen die ook maar al te graag wat leuks willen voorgelezen krijgen. We fietsen langs allerlei locaties met allerlei mensen, van de molenaar tot de herder tot fietsenhandelaar tot de voetbaltrainer. En allemaal hebben deze mensen een verhaaltje/rijmpje/versje voor te lezen! Een aantal van de verhaaltjes pasten ook bij het beroep van degene die voorlas. Sommige ook totaal niet, haha. Ik vond de verhaaltjes/rijmpjes/versjes vaak enorm leuk om te lezen. Soms een beetje vreemd. Soms vies. Maar ik heb echt heerlijk gelachen hoor. Dit duo kan zo heerlijk schrijven.

Oh, en leuk vond ik dat we eerst een introductie hebben naar wie de volgende is en dat we aan het einde van het versje/rijmpje/verhaaltje een klein stukje (op een soort groen vlaggetje) naar wat de kinderen denken en wie de volgende is.

Ook de illustraties door Eefje Kuijl vond ik enorm tof! Een hele leuke tekenstijl en je blijft maar dingen ontdekken in de tekeningen.

Al met al, ik moet maar snel de Voorleestrein gaan lezen! Ik zou dit boek 100% aanraden. Enorm leuk!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: