Recensie: De betovering van de zee

Recensie: De betovering van de zee

De betovering van de zee by Thea Stilton, Zeemeerminmuis, zee, magieHet, helaas, laatste deel in de Thea Sisters Sirenen serie en WAUW, wat een einde!

Ik was echt ZO blij toen ik deze op een van mijn bieb sites tegenkwam. Natuurlijk hop, meteen naar de bieb want deze moest ik hebben! De Thea Sisters series zijn echt heerlijk om te lezen. In tegenstelling tot de Geronimo Stilton series die heel erg miss en soms hit zijn.

In dit deel is het tijd voor het huwelijk tussen Killian en Sirena, maar als je denkt dat alles lekker rustig zal blijven, oh echt niet dus. Als je dacht dat de vorige boeken spannend waren dan ben je in for the ride zoals ze zeggen. Want niet een, niet twee, maar drie slechteriken hebben grote plannen en gaan echt tot het gaatje om te zorgen dat de hele onderwaterwereld weg is. Ik vond de POVs van deze slechteriken niks, was blij dat het in ieder geval niet té vaak was. Tja, iedereen die mij kent weet dat ik een pest heb aan POVs van slechteriken/pestkoppen/moordenaars/vul in. Maar ja, de paar keer die er wel waren moest ik me echt inhouden om niet gewoon te stoppen met lezen.

Maar goed, ik heb dus doorgelezen en verder nog steeds enorm genoten. We zien hoe de Thea Sisters van alles doen om te zorgen dat alles weer goed komt. We gaan naar het Smaragdrijk en komen daar achter wat grote dingen die voor Nathan (de prins) een schok zullen zijn. Er zijn puzzels en raadsels om op te lossen, want tja, het is een fantasieboek natuurlijk, stel je voor dat er eens makkelijke aanwijzingen zijn, haha. Er zijn momenten dat je denkt dat alles helemaal mis zal gaan, maar toch komt het goed. Ik zie dit ook niet als een spoiler, ondanks alle spanning in alle Thea Sisters komt het altijd aan het einde goed. Maar echt, soms zit je echt op het randje van je stoel bij dit boek. Ik vond het geweldig hoe alle karakters niet zomaar opgaven maar echt alles deden om te winnen (maar dan wel op de eerlijke en rechtvaardige manier natuurlijk).

Ik vond het einde helemaal geweldig en ja, ik heb misschien een traantje laten gaan. Omdat alles echt samenkomt. Dit boek knoopt echt alles aan elkaar. Zorgt dat er niks meer los staat. Geweldig.

De illustraties waren weer enorm prachtig.

Ik hoop wel dat er dus nu een nieuwe serie komt voor de Thea Sisters. Ik heb genoten van deze magische serie dus ik hoop eigenlijk nog meer in deze trant. Ik zou de serie 100% aanraden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: