Recensie: Alleen in films

Recensie: Alleen in films

Alleen in films by Henriët Koornberg-SpronkEen Franse camping, leuke jongens, een tof baantje, en meer!

In dit boek ontmoeten we Babet die nu een zomer bij een Franse camping gaat werken. Een leuk baantje + goed om haar Frans te oefenen. Het is heerlijk geschreven en ik vond het leuk om Babet te zien groeien. Eerst nog erg moeilijk met Frans, maar al snel is ze echt top met de taal. Ook leuk om haar verschillende dingen te zien doen op de camping, van bij de Miniclub zijn tot helpen met de balie. Ze doet echt van alles en ik vond haar een lieve hoofdpersoon. En dapper ook. Ik zou zeker niet op die leeftijd helemaal naar het einde van Frankrijk zijn gegaan. Then again, ik haatte de Franse taal (dank je juf op de middelbare). Maar ik zie mezelf bijvoorbeeld niet even naar Engeland gaan op mijn 16de.

Ik vond Lisa vooral in het begin wel een lieve meid, maar wel echt zo’n type dat ik ook eerder in mijn leven heb ontmoet, verwend, rijk, en niet gewend om even de handjes uit te steken. Gelukkig ziet ze later ook wel in dat het anders moet, maar het was echt een hobbelige weg.

Er zijn naast een heerlijke zomer ook nog andere dingen die gebeuren en die heftig waren. Zo is er een volwassen man die duidelijk eens met zijn vrouw naar het huwelijk moeten kijken. Babet’s opa moet een operatie ondergaan. Er is een voyeur/viezerik op de camping. En er gebeuren nog meer dingen. Ik vond het wel leuk dat er meer was dan alleen zomer op de camping met potentiële romantiek.

Ik vond alleen Sven helemaal niks. Tja, Julien (de andere love interest) was uiteindelijk ook gewoon waardeloos, maar daar zag ik nog tenminste wat chemie tussen met Babet. Met Sven? Niet echt. Hij voelde echt 100% voor mij als een grote (soms wat vervelende) broer. Dus ja, romantiek werkte niet voor me.

Oh, en mevrouw Kortlont? Misschien eens even chillen.

Oh, en wat bonuspunten naar de enorm toffe cover van het boek!

Al met al, ik wil meer Babet! Ik ben benieuwd wat het volgende is in haar leven. Ze heeft best wat plannen dus kom maar op!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: