Recensie: Neem een plant als huisdier

Recensie: Neem een plant als huisdier

Neem een plant als huisdier by Marianne Busser, Ron Schroder, Eefje KuijlHou jij van planten? Vind je gedichten tof? Dan moet je echt dit leuke boek lezen!

Ik ben echt enorm fan van dit schrijversduo en ik hou van planten, dus ja, toen ik dit boek bij de bieb zag? Hop, meteen mee! Ik kan zoiets leuks gewoon niet laten liggen namelijk~

In dit toffe boek krijgen we gedichten over verschillende planten. En op een leuke manier leer je van alles over verschillende planten. Ken je bijvoorbeeld de plant die danst? Zijn kleine nieuwe blaadjes bewegen, en niet door de wind! Of lees over een plant die wel van een insectje houdt. Of heb je al eens gehoord van de plant die zichzelf inklapt/omdraait? Ik kende de meeste planten wel, maar ook weer 1 of twee nieuwe gevonden! Zo had ik bijvoorbeeld wel luchtplantjes gezien, maar ik dacht dat ze gewoon kunstplantjes waren omdat ze gewoon zo hop op iets lagen zonder grond erbij. En die ene plant die zich inklapt? Ik ken de naam wel en de plant ook, maar ik wist niet dat hij zich inklapt, en nu wil ik er ook eentje zodat ik het kan zien! Dus ja, gedichtjes maar dan ook met heel veel wetenswaardigheden! Hartstikke leuk voor jong en oud, en wie weet, misschien inspireert het iemand om een plant in huis te nemen! Zoals je net dus al las, ik wil zeker een Calathea (aka de plant die zich inklapt).

Ik vond het ook leuk dat er extra informatie over de plant stond onder het gedicht. Over de echte naam van de plant + wat verzorgingstips.

En dan zijn er nog de supertoffe illustraties. Wat waren die mooi! Ik genoot van de mooie illustraties en ik zou er zo een paar willen in lijsten.

Al met al, ik zou dit boek aan iedereen aanraden! Ik hoop dat dit schrijversduo misschien nog een boek zoals deze uitbrengen, er zijn immers nog veel meer leuke planten!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: