Recensie: Het kookboek van Pippi Langkous

Recensie: Het kookboek van Pippi Langkous

Het kookboek van Pippi Langkous David Sundin , Ingrid Vang Nyman, Pippi Langkous op een stage koekjes aan het bakken, bak en kook boek, kinderboekEen superleuk kookboek met het thema Pippi Langkous!

Dit bracht echt alle nostalgie naar boven zeg! Vroeger keek ik echt elke keer naar de serie en vond het heerlijk. Dus toen ik dit toffe boek zag die twee dingen waar ik van hou combineert moest ik hem wel lenen uit de bieb!

In dit toffe boek krijgen we allerlei leuke recepten uit de Pippi Langkous serie. De meeste recepten zijn serieus, zoals Peperkoekjes of het Piratenontbij van Kapitein Langkous maar er was ook een recept voor het Peperneutpil, aka het pilletje zodat je niet volwassen zou worden. Ik vond het wel leuk dat deze was toegevoegd want het is wel een belangrijk deel van de Pippi serie en ook erg belangrijk voor haar en de kinderen. Ik heb echt wat heerlijke recepten gezien en ik wil ook zeker die Vorkkoekjes met toffeesmaak gaan maken, of de bosbessen/griesmeelpap, en die gehaktballetjes yum! Zoals je hoort enorm veel lekkers.

En het boek heeft niet alleen lekkere en leuke recepten maar ook toffe illustraties die enorm bij Pippi passen, een toffe introductie, heel veel quotes van de serie, leuke introducties voor elk recept met de inspiratie + verhalen van Pippi. Echt het was een feestje. Toen ik het boek oppakte bij de bieb had ik verwacht dat het gewoon koken zou zijn, maar het is dus echt een nostalgie-feestje voor Pippi Langkous liefhebbers!

Al met al, lees dit toffe en leuke boek! Ik zou het 100% aanraden!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: