Recensie: De koning zonder spierballen

Recensie: De koning zonder spierballen

De koning zonder spierballen by Levina van Teunenbroek, Charlotte Bruijn, Koning die aan het koekhappen is, fitness, beweging, kinderboek, prentenboekHet nieuwste deel in deze serie en ditmaal de aandacht aan de koning… die wel een dieetje kan gebruiken!

Ik was echt zo blij dat ik dit boek vond ik de bibliotheek, ik heb namelijk enorm genoten van de andere boeken (al moet ik nog steeds even De prins zonder billen vinden) en keek dus uit naar dit nieuwe deel!

In dit deel zien we de koning enorm genieten van lekker eten, een Netflix-serietje/filmpje, en eigenlijk bijna door de bank heen zakken. Tja, je kunt wel raden dat dat natuurlijk niet goed is. Dus moedigt zijn vrouw hem aan (voordat ie door de vloer zakt) om iets te gaan doen. Een sport. Een dieet. Maar dat wil hij niet. Ik moest enorm lachen om waar hij wel de motivatie vond om iets te gaan doen! En daarna zien we hem van alles proberen om zijn gezondheid terug te vinden en ook wat minder lui te worden. Ik vond het erg leuk om te zien wat hij zoal probeerde, hij probeert echt van alles! Zelf yoga, al gaat dat echt wat minder goed af, haha. Ik was aan het juichen voor hem en hoopte dat hij wat kon vinden dat zou werken. Ik zal verklappen, al is het nou echt verklappen immers prentenboeken lopen zowat altijd goed af, dat hij iets vindt en ik vond datgene gewoonweg geweldig. Gewoon back to the basics!

Ook leuk vond ik verschillende karakters van het rijk te zien, zoals natuurlijk de prinses en de koningin, die beide erg actief zijn. De koningin houdt enorm van yoga en beweging en de prinses zit nooit stil. Maar dus ook andere karakters en ik vond het allemaal tof!

En kijk ook zeker naar de leuke schutbladen aan het begin en het eind! Daar heb ik van genoten, net zoals van de toffe illustraties door het hele boek heen. Charlotte Bruijn heeft echt een hele leuke stijl.

Al met al, ik wil zeker meer boeken in deze serie! Ik heb nog niet genoeg~

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: