Recensie: Krypto: De Orkaan / Op Open Zee / De IJsmist

Recensie: Krypto: De Orkaan / Op Open Zee / De IJsmist

Krypto #2 De orkaan Hans Jørgen Sandnes, Mysterie, Meisje op een boot en krakenKrypto, een geweldige graphic novel serie met monsters, mysterie, vragen, en meer! Ik heb met de release van boek 4 eindelijk eens mijn reviews voor dit boek + boeken 2 en 3 gebundeld voor mijn blog!

Want ik wil dat meer mensen deze serie gaan checken, het is namelijk echt supergoed geschreven! Lekker spannend! Met een tof hoofdkarakter (Orelia) en een aantal leuke bijkarakters (Bern, het monstertje).

De Orkaan (Boek 2): Star rating, 5 stars: Een spannend deel in de serie! Kraken, Krako, en heel veel spanning. Ik vond het tof dat Orelia hulp zocht en niet alles zelf ging doen (zoals wel vaker in dit soort verhalen). Ik vond het leuk om nog een nieuw monster/mysterieus wezen tegen te komen en ik was ook zeker heel blij dat het die was! Hopelijk komt deze nog vaker in het verhaal, al ben ik ook nieuwsgierig naar wat er nog meer in de zee zwemt… en ook nog meer nieuwsgierig naar het waarom? Want er moet toch iets zijn dat deze dieren/monsters hier nu zijn in plaats waar ze voor het laatst gezien waren?
Het einde was ominous, ik moet gewoon weten wat er nu gaat gebeuren!

Krypto #3 Op open zee Hans Jørgen Sandnes, meisje op een boot met een monster onder zich, monsters, mysterie, graphic novelOp Open Zee (Boek 3): Star rating, 4.5 stars: Een superspannend deel met veel monsters, een diefstal, een “werkweek” (ja tussen haakjes, lees zelf maar waarom ik dat zo doe), Krypto (ja eindelijk), een paar nieuwe belangrijke hints en onthullingen, ik zat gewoon in mijn handen te klappen van blijdschap en YAS, want er zijn nog zoveel onduidelijkheden. Leuk om dat monstertje ook weer te zien en nieuwe monsters te ontmoeten. En Bern blijft een echt geweldig karakter! Ik ben heel erg blij met hem.
Mooie art. Echt genoten!
Maar echt, een boek stelen van een kind? Wauw, stoer hoor. Echt zo stoer. En dan boos worden als ze achter je aan komt. Lekker hoor. Ik mag Dalis nu al niet. Dat gaat leuk worden want volgens mij is ze heel belangrijk voor het verhaal.
Ik kan niet wachten op het volgende verhaal. Ja, ik kijk niet uit naar meer Dalis.. maar ja.

Krypto 4 - De ijsmist Hans Jørgen Sandnes, Meisje die een schelp vasthoudt en een monstertje zit onder haar, graphic novel, mysterie, monstersDe IJsmist (Boek 4): Star rating, 5 stars: Dit was geweldig! En Dalis valt ansich nog wel mee. Gelukkig. Ik heb nu nog meer vragen maar ook gelukkig een berg antwoorden! WHOO! Wat een rollercoaster zeg, heerlijk! En dan dat einde, OH YES. Ik moet zeker meer hebben van deze serie en ik wil ook weten wat er nu echt in het boek van Orelia staat, nu ze het kan lezen… ik wil deets! De schrijver mag ook best een apart boek maken ala Gravity Falls met alle leuke feitjes en details. Vind ik ook helemaal best, haha.
Ook tof dat de schrijver het zo heeft geschreven dat je echt gaat twijfelen aan Krypto/de mensen die Orelia en Bern tegenkomen. Zijn ze goed? Of toch slecht? Immers ze willen wel erg graag het boek hebben en houden niet op. Ze doen mysterieuze dingen in de nacht. Ja,
Of toch helemaal niet? Superleuk om te zien wat Orelia kan, al wist ze het zelf ook niet dat ze dit kon. Ik ben nieuwsgierig wat zij nog meer kan en zal leren.
En die arme directeur die niet alleen zijn kantoortje kwijt is… maar ook nog een goed excuus moest maken van waar Bern en Orelia zijn. XD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: