Recensie: Het allerleukste kinderkookboek

Recensie: Het allerleukste kinderkookboek

Het allerleukste kinderkookboek by Lizzie Mabbott, Charlotte Dumortier, Orange, girl carrying a giant egg, cooking, cookbookEen nieuw kookboek gevonden en deze was echt superleuk!

Ik hou ervan om een nieuw kookboek te vinden! Goed, net zoals met alle kookboeken moet ik best wat aanpassen (allergieën ahoy), en sommige dingen kan ik gewoon niet maken omdat je dan teveel verliest, maar gelukkig waren er ook bergen lekker recepten + sommige hadden ook nog extra dingen die je er in kunt gooien.

Ik vond het leuk dat dit boek niet alleen recepten bevatte maar ook challenges had, tips over verse ingrediënten, over verse ingrediënten (zoals vlees of welke groentes je had en dan ook nog eens waar deze groentes onder vielen, peulvruchten etc.), langs culturen ging, en meer. Het maakte het net wat origineler en leuker om te lezen.

En de recepten waren erg leuk en lekker. Voor het meeste ook gezond maar dan nog steeds yum (ja, dat klinkt vreemd maar ik heb een aantal boeken gelezen waar ik zo iets had van, ja, leuk dat je al die groenten er ingooit, maar dat maakt het nou niet altijd heel lekker). Ik heb er wel een aantal gevonden die ik echt even een keertje moet proberen, zoals de dumplings of de pannenkoekjes met appeltjes (al moet ik daar toch eerst de appeltjes verhitten anders gaat het mis). Ik vond de manier waarop de recepten zijn geschreven erg toegankelijk, makkelijk om te volgen, en leuk geschreven. Het klinkt als logisch, maar ik heb ook kinderkookboeken gelezen die gewoon een bak tekst (niet altijd goed volgbaar) gaven en een fotootje en dat is toch echt minder leuk dan een boek met leuke font, veel illustraties, kleur, en toegankelijkere tekst.

En de illustraties, zo’n leuke stijl! Vrolijk, kleurrijk! Ik wil meer van deze illustrator!

Al met al, ben je op zoek naar een leuk toegankelijk kookboek voor kinderen met extra informatie + toffe illustraties en heel heel heel veel kleur? Ga dit boek dan zeker halen!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: