Recensie: De spannende erfenis (Museum Ravage #1)

Recensie: De spannende erfenis (Museum Ravage #1)

De spannende erfenis  Willeke Brouwer, Meisje op een zolder op zoek naar schatten, kinderboek, museum, leukEen nieuwe serie door Willeke Brouwer over een museum en meer! Enorm genoten!

Ik was zo enthousiast toen ik dit nieuwe boek zag bij de bibliotheek! Ik ben echt fan van haar Lotte Laat Maar serie! In dit boek geen puberdrama maar een nieuw begin met een museum dat wat liefde kan gebruiken, een vader die houdt van orgels en ook enorm goed is met ze, en nieuwe vriendschappen, en een schat?

Ik vond het supertof dat de familie helemaal enthousiast was over een nieuw avontuur. Goed, Mila heeft een hele geldige reden, ze heeft geen zin in nog meer gepest en dus een nieuwe start met een nieuwe school is spannend maar ook erg leuk. En papa, tja, die heeft een mooie orgel gezien en die vindt alles best, haha. Maar zelf Mila’s mama vindt het goed. En ik vond dat zo leuk. Ik had, dankzij andere boeken, toch wat meer tegenstribbels verwacht. Maar nee, het hele gezin wil verhuizen en gaat er dan ook helemaal voor! Ze hebben een museum op te knappen (en te bedenken wat ze ermee gaan doen en hoe ze het willen inrichten en op een punt wilde ik gewoon meehelpen + het bezoeken), een zolder op te ruimen en te zien wat daar zoal ligt (dino botjes en mooie jurken, oh en heel veel muizen), en een heel huis leefbaar maken (wat nog niet zo makkelijk is met alles dat er staat). Een hele gebeurtenis maar ze gaan ervoor en ik vond het leuk om te zien hoe alles steeds mooier en beter werd.

Mila was echt een top karakter en ik vond haar echt heel leuk. Ze is zo lekker enthousiast en ik vond het leuk voor haar hoe makkelijk ze een nieuwe vriend vindt.

Die vader was ook wel een type zeg (en nu ook nog eens met een snor), ik ben blij dat Mila’s moeder wel haar hoofd op haar schouders heeft, haha. Als vaders alles had moeten klussen, echt alles, had het waarschijnlijk echt zijn naam eer gedaan, ravage. Want papa raakt steeds afgeleidt door die toffe orgel in de kamer. En als zijn verfkunsten een indicatie zijn.. oh nee. Ik vond het wel leuk hoe goed hij was met orgels, dat is nou niet iets dat je vaak leest in boeken, haha.

Ik hoop dat in het volgende boek Mila een kans krijgt om de schat te vinden. Ik wil wel zien of zij de schat met goud gaat vinden!

Oh, en dat einde! Volgende keer toch iets beter dat orgel checken. 🤣

En de illustraties die uitbundig aanwezig zijn waren ook weer heerlijk. Ze maken het hele boek zo vrolijk!

Al met al, geef me meer Museum Ravage! Ik wil meer lezen over het dorpje + het museum + over de mysterieuze oom. Ik zou dit toffe boek aanraden!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: