Recensie: Ik ben de koning

Recensie: Ik ben de koning

Ik ben de koning Leo Timmers, Schildpad met een kroontje op zijn rug, prentenboek, kinderboek, leuk, koningEen grappig boek over koning zijn, hangt dat nou af van de kroon of toch iets anders?

Ik moest zo lachen om de cover en de blurb dus dit boek moest zeker mee uit de bieb! Plus, het is door Leo Timmers. Ik vind zijn art en boeken vaak enorm leuk!

In dit boek zien we hoe een schildpad een kroontje op zijn schildje krijgt. De lezers zien al meteen een glimp van de echte eigenaar wat ik enorm leuk vond. Maar ja, de schildpad? Die denkt gewoon dat hij nu koning is! Want die kroon zit wel erg goed om zijn schildje heen. Maar wat denk je dat andere dieren daarvan vinden? Nou daar kom je achter in dit boek, elk dier dat we ontmoeten heeft wel zijn/haar redenen om de kroon te claimen, maar zijn deze ook allemaal goed? Ik vond het leuk toen het dier dat we aan het begin zagen zijn opwachting maakte en meer zal ik niet verklappen!

Ik heb dus enorm genoten van dit boek en ook de illustraties vond ik enorm leuk gedaan. Ik zou het boek zeker aanraden. Ik ben nieuwsgierig, wat zou jij een goede koning/koningin vinden?

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: