Recensie: Misschien…

Recensie: Misschien…

Misschien... Chris Haughton, Prentenboek, Ondeugend, Humor, Eten, Prentenboek, Familie, schattigEen schattig en leuk boek over 3 ondeugende aapjes die denken dat kijken wel OK is… toch?

In dit leuke boekje komen we drie schattige aapjes tegen die van hun moeder te horen krijgen dat zij even weg moet en dat de drie veilig op hun takje moeten blijven want het is gevaarlijk bij de mangoboom. Je weet wel, de normale standaard waarschuwing van moeders (alleen bij ons mensen niet een mangoboom maar iets anders). Ik snapte dan ook wel dat de kleine aapjes gingen nadenken. En meer nadenken. En toen kwam de misschien. Want ja, mama had inderdaad niks gezegd over kijken. Teehee. Heerlijk ondeugend en ik keek ook uit naar wat er vervolgens zou gebeuren!

Want ja, je weet hoe kinderen zijn. Het begint met kijken, maar dan gaat het verder! Als lezer zie jij ondertussen natuurlijk al het gevaar aankomen want je ziet in de toffe illustraties al wat gevaar loeren. Waardoor je wenst dat je in het boek kon stappen en even kon waarschuwen! En ze een mango kon geven! Ik vond het enorm spannend worden en al wist ik dat het einde een happy end zou zijn, hallo bijna alle kinderboeken hebben dat, zat ik toch maar te hopen dat ze alle 3 weer veilig zouden zijn.

En het einde? Oh, nee.

De illustraties vond ik ook echt tof. Een leuke stijl!

Al met al, een tof boek over luisteren naar mama en dat kijken vaak eindigt in voelen of toch doen en dat dat niet altijd goed zal zijn (al zullen de kindertjes hier dan niet tijgers achter zich krijgen, hopelijk).

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: