Recensie: De lange weg van slak

Recensie: De lange weg van slak

De lange weg van Slak Tom Marien , Eleni Debo, Prentenboek, Slak, slakkenspoor, kinderboek, grijs/monochroom met een vleugje oranje, insectenEen enorm leuk boek over een slak op reis die leert dat hij soms even los moet laten!

Ik kwam dit boek tegen bij de bieb en was geïnteresseerd, vooral ook om het formaat. Hij was net iets langer dan de meeste boeken.

Dus in dit boek ontmoeten we slak. Die vaak gewoon een richting gaat. Gewoon rechtdoor. Niet altijd snel vooral als ie omhoog moet. Onderweg krijgt hij steeds te horen dat hij even niet zo moet plakken! Even een andere richting moet kiezen. Gewoon iets anders moet doen. Hop hop. Doe eens wat leuks!

Hoe dat zoal gaat gebeuren lees je in dit mooie monochroom + oranje boek! We volgen slak op zijn reis, door bosjes, over takjes, onder mieren, en meer. Hij komt van alles tegen op zijn reis, en dan op het laatst iets heel speciaals! Het klinkt misschien heel saai, maar geloof me, die reis van slak is dat echt niet!

En het leuke? Je kunt zijn spoor ook voelen/volgen! Want die is net zoals bij een echt spoor glimmend (gelukkig niet plakkerig, haha). Dat vond ik toch echt een leuke toevoeging! Vooral toen er wat meer dingen gebeurde en het slijm overal was. Haha.

Oh, en kijk ook naar de schutbladen! Die waren ook echt heel leuk gedaan!

Ik zou dit boek aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: