Recensie: De avonturen van Steef Superscheet – Daar zit een luchtje aan

Recensie: De avonturen van Steef Superscheet – Daar zit een luchtje aan

De avonturen van Steef Superscheet - Daar zit een luchtje aan Nina George , Jens J. Kramer , Horst Hellmeier, Kinderboek, Scheten, Superkrachten, humor, vriendschapEen hilarisch en enorm grappig boek over Steef, een jongen die wel hele speciale windjes laat.

Ik zag dit boek in de bieb en was zo blij! Ik wilde het enorm graag lezen toen ik het bij de boekenhandel zag, maar ja boeken over scheten kunnen twee kanten opgaan. Heel vervelend en OK we snappen het nu wel…. of enorm grappig en hilarisch. Ik kan je zeggen dat dit boek het laatste is. Enorm grappig en hilarisch!

In dit boek ontmoeten we Steef, een jongen met een lijstje van dingen die hij volgens zijn ouders niet mag eten… waarom, tja. Flatulentie en misschien wat andere redenen. Steef komt er al snel achter dat zijn windjes wel heel speciaal zijn. Afhankelijk van welk eten hij eet gebeurt er iets speciaals. Bijvoorbeeld bij de eerste scheet die dankzij amandelen/marsepein uit hem floept vallen mensen in slaap. Ben je taart aan het eten, PROEP PROEP en zzzzz. En al snel gaan Steef en zijn beste vriend van alles uitproberen en experimenteren met eten en of er verschillende dingen gebeuren (en ja). Ik moest heerlijk lachen om de experimenten, om de testen, en de effecten. Al was er ook eentje die wel wat minder was, in ieder geval voor Steef, en tja, Douwe al mocht ik hem niet.. dit soort geheimen wil je er niet uitgooien.

Ik ben ook blij dat er nog iemand was die iets speciaals had, ik zeg niet wat, maar hallo Stella. Of Stille, want ze is nogal stil. Ik vond haar een enorm leuk toevoeging aan het duo Steef en Bobby.

Ik zou ook best wel superwindjeskracht willen hebben. Helaas, als ik iets eet dat ik niet mag eten dan 1) kan ik doodgaan (pinda’s/noten) 2) bijna dood (rauwe appels/peren en andere vruchten) 3) heel heel heel ziek (soja/paprika en meer). Ik zou het best tof vinden als ik gewoon dingen kan eten en dan gewoon alleen vieze windjes met superkrachten heb. Kom maar door. Wil ik ook wel. Ik zou wel willen weten wat ik aan mijn waslijst van allergiën en intoleranties zou krijgen voor superkrachten. Als ik rauwe appels eet, in plaats van dat alles opzwelt in mijn keel/mond dat ik dan bijvoorbeeld een windje laat die mensen lekker laat dansen? Of als ik doperwtjes eet, in plaats van opzwelling/misselijkheid, dat ik dan een windje laat dat mensen enorm laat lachen. OMG. Ja!!

Ik was ook zeker blij met het einde. Ik had even zoiets van ja, wacht nee, dat zal het toch niet worden, maar gelukkig spreekt iedereen zich uit. En leuk dat onze hoofdpersoon even een pauze wilde gaf ik hem ook geen ongelijk in, haha.

Ik had wel graag iets meer illustraties willen zien. Net iets meer. De stijl was namelijk echt heel leuk en ik genoot van de illustraties.

Al met al, hallo ik wil meer Steef Superscheet! Kom maar door, wat volgt voor Steef in het volgende boek? Welke superkrachten hebben zijn windjes nu? En zijn er ook meer die alleen voor hem zijn? Ik zou het aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: