Recensie: De natuur is een speelgoedkist

Recensie: De natuur is een speelgoedkist

De natuur is een speelgoedkist, Wendy Shurety, Harriet Hobday, Magie, Tuin, Buitenspelen, meisje in haar tuin die een vogeltje volgt, prentenboek, kinderboekEen magisch mooi boek met prachtige illustraties over de magie van buitenspelen!

Ik zag dit mooie boek bij de bibliotheek en hij moest gewoon mee! Kijk nou eens naar die mooie cover! Plus, ik wilde maar al te graag zien of het meisje de magie van buitenspelen zou ontdekken~

Het begint met een meisje die niet meer weet wat te doen als de tv uit moet, haar moeder stuurt haar naar buiten en in het begin zie je gewoon dat Tilly iets heeft van ja, OK, tuin, leuk, maar niks spannends. Totdat ze een vogeltje ontmoet, totdat ze dieper in de tuin gaat en ontdekt dat de tuin echt wel heel leuk kan zijn. Tot het echt magisch werd. Ik genoot enorm van het boek en het was echt leuk om te zien hoe een echt binnenmeisje ontdekt dat buiten ook heel mooi kan zijn! Met een stok kun je zoveel dingen. En je kunt ook schatgraven of lekker in een boom klimmen (als je die natuurlijk in de tuin hebt staan en anders zijn er ook buiten de tuin genoeg). Er is van alles te zien en ik vond het heerlijk dat Tilly zo opging in haar spelletjes en haar fantasie. En dan is er nog het einde, ja moeders jij stuurde je kind naar buiten, succes met naar binnen krijgen. XD

Leuk vond ik ook dat je door het boek het vogeltje mag zoeken, het meisje is dankzij hem echt begonnen met haar OH de tuin is echt magisch en ook zij zoekt hem steeds! Leuk om te zien waar het vogeltje steeds is. Altijd in de buurt.

De illustraties waren echt een feestje om naar te kijken. Rustige blauw/rood/groene tonen door het hele boek heen. En dan zijn er ook heerlijk veel details te zien. Plus, je moet ook echt naar de schutbladen kijken, wat heerlijk waren die! Ja, dit is echt zo’n boek waar ik best wel een print van wil hebben om aan mijn muur te hangen.

Al met al, een prachtig boek die ik 100% zou aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: