Recensie: Nooit denk ik aan niets

Recensie: Nooit denk ik aan niets

Nooit denk ik aan niets Hans Hagen , Monique Hagen , Charlotte DematonsEen machtig mooi gedichtenboek met mooie illustraties.

Een van mijn biebs had een leuk initiatief! Voor poeziëweek hadden ze wat kinderboeken ingepakt in mooi papier, een gedichtje op de voorkant geplakt, en voila. Ga maar een boek kiezen! Ik heb uiteindelijk voor een gedicht gekozen dat dit boek is geworden en ik weet nog niet wat mijn tweede boek is. Hopelijk ook een boek dat ik nog niet heb gelezen.

Mooie gedichten van kleuren tot liefde tot opa’s en meeuwen. Echt van alles komt voorbij en ik genoot echt van elke pagina. Keek steeds maar uit naar het volgende gedicht, de volgende mooie prent. Echt een feest om dit boek te lezen!

Ik vond het helemaal mooi dat de schutbladen anders zijn en dat dat komt door een gedicht in het boek! Twee kindjes die elkaar ontmoeten in een groot graanveld met bloemen. Zo zoet. En ook leuk dat de kinderen door het hele boek heen te vinden zijn. Met vriendjes, alleen, samen.

En de illustraties door Charlotte Dematons zijn echt prachtig en mooi. Kleurrijk, vrolijk, vol met details.

“Ik vlieg hoger
en hoger
ik adem
ik zweef
ik lach
ik leef
ik duizel”

“ik gooi ik smijt ik stomp ik schop
er zit iets donkers in mijn kop
mijn bui is boos
hij doet niet wat ik wil
ik spuug ik krijs ik schreeuw ik gil”

“van alle veren die ik vind
maak ik mijzelf een vogel
hocus pocus icarus
ik word een verenkind
ik leer zwemmen in de lucht
en duiken in de wind”

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: