Recensie: De Knorrige Koning

Recensie: De Knorrige Koning

De Knorrige Koning Job Kühlkamp , Pauline Gregory , Kinderboek, LGBT, Koning, Knorrig, Rijm, Grappig, Dieren, Struisvogel, bad, jongetje, schaap, geit, bubbels, kinderboekOntmoet een knorrige koning. Hij is het echt nooit eens met iemand, is altijd boos, en houdt enorm van snoepen.

Mensen die me kennen weten dat ik het niet zo heb op knorrige karakters. Maar toch kon ik het boek niet laten liggen want het zag er gewoon briljant uit, en zeg nou zelf, hoeveel kinderen kijken er blij als ze verplicht in het bad moeten? XD

In dit boek ontmoeten we een hele knorrige koning. Ja, hij is heel knorrig, maar soms heeft ie ook gewoon een goede reden om knorrig te zijn. Zoals in het verhaal over de beer en dat hij niet kan slapen, tja, dat herken ik. Ik ben al lang geen kind, maar ik had een favoriete beer en als die kwijt was… gegarandeerd dat ik knorrig werd. En tja, als ik zou gaan kamperen om sterren te kijken en mensen maken me niet wakker? Zou ik ook knorrig zijn. En als hij duidelijk aangeeft dat hij niet ALLEEN in bad wilt (maar best samen dus) dan snap ik ook dat hij knorrig is. Er zijn ook genoeg situaties dat ik vond dat hij wat liever mocht zijn tegen iedereen, vooral met dat eerste verhaal over snoepen, of hoe hij soms zijn lakeien behandelde (ik zou toch echt allang weg zijn hoor). Of dat hij ook mag snappen dat dingen gewoon even tijd kosten. Maar ik heb dus wel genoten van dit karakter. Gewoon grappig hoe hij altijd knorrig is. Nou ja, behalve als hij slaapt, dan is ie best schattig. XD

Ik vond het ook tof dat zijn ouders twee koninginnen waren! Ik ben echt onwijs blij dat we steeds meer verschillende gezinnen zien in verhalen. Niet alleen mama en papa, maar ook mama en mama, of papa en papa, of papa en mama alleen, of iets heel anders. Zo fijn!

Ik heb ook gelachen om de lakeien en hoe hun persoonlijkheden ook pasten bij het dier dat ze zijn.

De illustraties door Pauline Gregory maakten het geheel af, heerlijk gelachen en genoten.

Oh, en nog een dingetje, alles is op rijm! Echt geweldig!

Al met al, tja, ik hou nog steeds niet van knorrige karakters, maar deze prins heeft toch een plekje gekregen in mijn OK-misschien-toch-niet-zo-slecht-lijstje. En ik kan dan ook niet wachten op het nieuwste boek. Gegeven dat ik dit mid-november schrijf.. wie weet! Ik zou het boek ook aanraden.

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: