Recensie: De Gorgels en de laatste kans

Recensie: De Gorgels en de laatste kans

De Gorgels #3 De Gorgels en de laatste kans Jochem Myjer , Rick de HaasHet laatste deel in een epische serie over Gorgels, moed, vriendschap, magie, en meer!


Het heeft me twee maanden geduurd voordat ik dit boek opensloeg. Waarom? Wel, toen ik er na het kopen achterkwam dat dit het allerlaatste deel was… wilde ik opeens niet meer. Ik wilde niet dat deze toffe en leuke serie zou ophouden. Dus ja, dan maar niet lezen.
Maar gisteren kon ik het toch niet laten. Ik wilde het toch proberen. En ondanks dat ik nu ook verdrietig ben, wat een geweldig einde was dit zeg!

In dit boek is Melle hard bezig om te oefenen voor waakgorgel. Hij kan nog niet zo goed flitsen, maar waakstok gooien is iets dat hij heel goed kan. En het lijkt gewoon een normale Augustus te worden. Maar dan komt er nieuws uit het Noorden. Gorgels hebben een nieuwe Brutelaar ontmoet en ze vallen massaal in slaap! En zo begint een avontuur die ons leidt naar het Hoge Noorden! En wat een avontuur! Met een camper en oma/moeder (die nu weten van de Gorgels, in noodsituaties moet je iets doen immers) op naar het Hoge Noorden om HET te redden en meer~ De camper heeft een speciale sectie voor de Gorgels en ik wilde dat ik zo klein was dat ik het kon ontdekken. Ik heb zo onwijs genoten van het avontuur naar het Noorden en was maar wat jaloers om alles dat de kinderen meemaakten. Van mooie watervallen tot geweldige gevechten tot het noorderlicht. En ik vond het tof dat oma en moeder hun best deden om de kinderen te helpen. Al moeten ze misschien iets meer luisteren en ook eens snappen dat het Gorgels is. XD

Melle was echt zo stoer en dapper in dit boek en ik vond het geweldig te zien dat de Gorgels hem echt respecteren en dat ze hem ook deel laten zijn van alles. Hij bedenkt wat geweldige oplossingen, plannen, denkt echt na over elke situatie. Ik vond het echt leuk om Melle zo te zien.

En dan zijn er ook nog Limoni en Katja. En ook nog een nieuw persooon die de Gorgels niet ziet maar wel helemaal kan horen! Jep, er bestaat ook zoiets als superoor. En leuk dat Gorgeltaal dus overal hetzelfde is.

Het boek heeft veel spannende momenten. Er is echt geen enkel saai moment! Geweldige gevechten. Worden de Gorgels ooit weer wakker? En zullen alle plannen lukken? Ja, ik wil niet alles verklappen, haha, je moet het boek zelf lezen!

Ik ben ook zo onwijs blij dat we nog een epiloog/vele jaren later stukje kregen. Ik was aan het juichen (hoopte al dat dit zou gebeuren), ik vond het onwijs zoet, en daarna dat laatste stukje? Daar moest ik even wat traantjes bij laten.

Ik had, net zoals bij elk boek, soms wel moeite met de Gorgelpraat, vooral hoe vaak ze dingen herhalen las af en toe net niet helemaal. Ik vind het nog steeds wel tof dat de schrijver de Gorgels een leuke taal heeft gegeven en dat die uit het Noorden over ” op doen. XD

En de illustraties. OMG, Rick de Haas! Echt een van mijn favo NL illustrators. Wat een geweldige illustraties weer! Prachtig!

Al met al, ik zou het boek echt 100% aanraden, deze hele serie! Ik hoop dat dit niet het laatste is dat Jochem Myjer gaat schrijven, ik hoop dat hij iets nieuws maakt!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: