Recensie: Wat we niet zeggen

Recensie: Wat we niet zeggen

Wat we niet zeggen Nadine Swagerman, Water, Verlies, Young Adult, Jongen, Hoofd, Verliefdheid, Familie, Ongeluk, Mysterie, Geheimen, BlauwEen tof boek over verliefdheid, verlies, geheimen, en meer. Al ging het totaal een andere kant op dan ik had verwacht.

Ja, want gegeven de blurb en de cover en ook op punten hoe het boek was geschreven had ik verwacht dat het heel donker en duister zou worden. Een echte thriller. Maar dat is het dus helemaal niet geworden. Goed op een punt had ik in ieder geval door dat het geheim van Tobias minder gevaarlijk was dan hoe het steeds overkwam, maar met Jones? Nee, echt, de hele tijd dacht ik dat er iets MYSTERIEUS en DUISTERS ging gebeuren. Zoals toen Tobias op zoek ging naar Jones na een ruzie en in een spannende situatie kwam. Of toen hij bij het einde naar zijn huis ging en daar gegil hoorde. Ik dacht, JA, nu gaat het gebeuren. Maar nee. Er gebeurde eigenlijk niks, en niks is wat het lijkt.

Ik heb nog steeds enorm genoten van het boek, en ik vond zowel Tobias als Jones geheimen uiteindelijk wel goed hoor, maar ja, als je x verwacht (vooral voor Jones). XD Ik wilde beide echt een enorme knuffel geven voor hun geheimen. Arme Tobias, daar zo mee rondlopen. En Jones, zoveel verhalen, zoveel roddels, zoveel uit de hand getrokken dingen. En natuurlijk voor wat er echt aan de hand was. Ik zal niks verklappen, maar ik vond het wel echt een goede topic om in een YA te stoppen. Hopelijk klinkt dit niet fout, ik ben nogal gaar op deze November dag. Maar je ziet dit thema nog niet heel vaak in YA, terwijl het toch gebeurt.

En dan is er nog het verlies. We zien hoe Tobias probeert door de dagen te komen. Dat hij nachtmerries heeft. Dat hij af en toe gewoon even weg is. Dat hij met iemand staat te praten en opeens boem. Even weg. We weten al dat zijn vader is overleden maar met het verhaal lezen we meer over wat er is gebeurd. Die arme familie. 🙁

Ik vond het leuk om te zien hoe Tobias zo snel vrienden maakte en dus ook op een, hele klassieke romance/YA manier liefde vindt. Ik vond zijn vrienden erg leuk geschreven en wel de liefde tussen Jones en Tobias was gewoon echt top. Echt heel zoet en lief. Ik hoopte dat de geheimen er niet teveel tussen zouden komen. Ook tof, de referentie naar Simon van Becki Albertalli. Geweldig boek!

Al met al, ondanks dat het boek dus totaal niet was wat ik verwachtte, heb ik enorm genoten van het boek. Erg tof geschreven met goede themas.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: