Recensie: Singlereis

Recensie: Singlereis

Singlereis by Inge van Prooijen, Romantiek, Afrika, NovellaGisteren op Hebban leerde ik over De Verhalenfabriek en laat ik nou echt gek zijn op novellas. Vooral met romantiek! En dus moest ik even naar mijn online bieb rennen en gelukkig hadden ze er een paar! Deze meteen eerst gelezen, het is tietenkoud hier en ik wilde wel wat warmte!

Een heerlijk verhaal over een meid, Coco, die besluit een singlereis te nemen. Even van het gedoe van vriendinnen af, even niet denken wat ze moet met David (haar scharrel maar niks serieus). Ze heeft nogal een knauw gekregen van een vorige relatie (leren we later alles over) en ze heeft gewoon geen zin in gedoe of relaties. Geef haar eens ongelijk. Ik ken het gevoel maar al te goed hoor. 1 vriend die steeds bleef vreemdgaan. Een nieuwe vriend die niet wilde committen. Het duurde even voordat ik weer zin had in een man. En zelfs toen ik er eindelijk een vond (mijn man) duurde het even voordat ik alle vertrouwen had dat het niet zou misgaan. Ik keek dus enorm uit naar Coco en haar reizen door Afrika. Zou ze vertrouwen vinden? Een leuke man? Of gewoon lekker genieten van de reis? Wel Coco doet van alles! Ze werkt aan Coco 3.0, maakt vrienden, crusht hard op Lars (die helaas getrouwd is.. of is hij dat, want ik vond het toch al snel sus), reist door Afrika heen en heeft geweldige ervaringen. Echt, ik wilde zo graag vaak even het boek instappen om lekker mee te genieten van Coco’s avonturen, al die mooie plekken ook echt zien. En heel hard hopen dat Lars toch stiekem vrijgezel is en geen zin had in vrouwen de hele tijd (want tja, hij is wel heel lekker). En dat Coco toch die kans neemt.

Er is wat drama (want Lars), maar gelukkig is het niet een groot deel en dat maakte me blij.

Ook leuk dat we dus leven over Coco’s vriendinnen. Lena en Sophie. Wat een heerlijk stel vrouwen, ik zou best twee korte novellas hebben over deze meiden en lezen hoe zij dus hun hunk hebben gevonden. We krijgen wel een beknopte versie, maar ik zou het best leuk vinden om meer over ze te lezen.

Maar hoe Iris reageerde toen Bodhi er even niet was en blijkbaar de afspraak had afgezegd? Rode vlag, wat een freaking hysterie zeg. Ze wilde zelfs de politie bellen. Hallo, het is volwassen vent en je bent niet in een relatie met hem. Ik zou dat zeker niet zoet of leuk hebben gevonden en zeker zoiets hebben van, mm, misschien toch even nadenken of ik hier een relatie mee wil hebben.

En plus plus plus punten voor boeken met epilogen! Heerlijk! Kan ik zo van genieten. Dat je dus een glimps krijgt in het leven, zijn ze echt samen? Is het allemaal goedgekomen? Als ze vrienden hebben ontmoet zijn ze dat nog steeds? En deze epiloog, ik heb er van genoten!

Echt wat een heerlijke novella. Ik ben weer wat warmer! En ik ben zo blij voor al ons karakters! Ik zou het zeker aanraden! Hopelijk schrijft deze schrijfster nog veel meer heerlijke novellas!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: