Recensie: Reisdagboek van Travis Montgomery

Recensie: Reisdagboek van Travis Montgomery

Reisdagboek van Travis Montgomery by Victoria Farkas, Kinderboek, Ruimte, Sci-Fi, Mars, Zus, Familie, ReizenDitmaal Mars, een comprimerende foto, chantage, heel veel reizen, mooie plekken, en meer!

Ik heb flink genoten van het boek. Nadat ik het boek over de maan had gelezen wilde ik al een tijdje het Mars boek lezen maar ik kwam er maar niet aan toe. Tot nu! Of nou ja, tot September. In dit boek gaan we op reis samen met Travis en zijn familie. We lezen over leuke roadtrips en mooie hotels, over ruimtepakken die hij moet aandoen want, net zoals bij de maan, is zijn baggage weer verdwenen en die hem wat extras geven naast de stank. We lezen over Mars en over wat de familie zoal doet (al zou ik 9 uur shoppen echt niet aanraden, maar die zipline klonk zo cool). Er zijn stofstormen, er gebeuren wat spannende dingen, en er is ook wat chantage (tja, Travis dat krijg je als je stiekem dingen doet en vergeet dat er een foto wordt gemaakt). Ik heb gelachen, genoten, en ik wil nu ook wel naar de tijd van Travis en een keertje naar Mars! Klinkt als een toffe plek!

Ik vond de extra informatie over Mars van dan erg leuk om te lezen + ook de informatie die we kregen over verschillende bezienswaardigheden. Dat gaf gewoon net dat beetje extras!

Ook het meisje dat Travis leuk vond vond ik een toffe toevoeging, af en toe heel awkward maar ik vond het leuk om te zien hoe ze steeds beter elkaar leerde kennen. Travis had zelfs een metertje als het weer goed ging en hij dichter bij haar was. XD

Tja, de zus en zusjes zijn nog steeds niet mijn favoriet, maar ze hadden af en toe een goed momentje. En misschien moeten de ouders gewoon eens beter op letten en ook snappen dat Travis of zijn oudere zus hun best doen maar dat die tweeling gewoon duiveltjes zijn.

Al vond ik die vader echt enorm vervelend en misschien moet hij eens normaal gaan doen. Kom op zeg, twee mensen die voor je tour werken wegpesten omdat je het allemaal maar beter weet. Flikker toch op zeg. Gedraag je eens als een volwassen vent. Ik weet zeker dat een flink aantal dingen niet mis zouden zijn gegaan zijn als hij zich gedragen had en ze op een punt die mensen ook nog steeds hadden.

Maar dat gedachtevertaler dit en dat mag van mij echt branden in de zon. Je hoeft echt niet te laten weten dat dat ding aan is of uit is. Dat kunnen we ook wel snappen hoor.

Nog even de illustraties, die vond ik weer leuk gedaan! Erg passend bij het boek en dat het dus een soort van dagboek was. Het voelde echt alsof Travis ze zelf had gemaakt.

Ik heb dus genoten en ik hoop dat Travis weer een keertje een avontuur gaat maken. Ik weet niet waar hij heen zal gaan, de meeste planeten zijn nou niet zo goed om gezellig heen te gaan, maar misschien een ruimtecruise langs die planeten?

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: