Recensie: Mama doet gek

Recensie: Mama doet gek

Mama doet gek  Alice van de Geest ,  Dieter De Schutter  , Kinderboek, LGBT, Verliefdheid, Zoet, Single Parenting, Prentenboek, Fiets, Planten, StadEen enorm zoet prentenboek over een jongetje en zijn mama die heel gek doet.

Ik zag dit boek bij de bieb en natuurlijk kon ik het niet laten liggen, ik was heel nieuwsgierig wat er met mama aan de hand was en of het jongetje het zou uitvinden.. of niet. XD

Normaal is moeders heel normaal. Maar nu? Nu niet meer. Zo zingt ze de hele tijd, kijkt de hele tijd op de telefoon, is bezig met zich mooi maken, koopt planten bij de honderden, krijgt een rood hoofd bij de plantenzaak… je kan het misschien al raden wat er is met mama. En ik heb enorm genoten, vooral toen we zagen wie het was, dat maakte me erg blij. Het jochie snapte er niks van. Tot het einde. En ik moest wel lachen, en was ook zeker blij met zijn reactie en ik vond het leuk dat hij die vraag nog extra stelde. Even wat zekerheid.

Ik vond het erg leuk geschreven al vond ik het wel een beetje vreemd dat het toch ook een vleugje fantasie had, want blijkbaar leven dieren en mensen samen? Ik had toch liever gehad dat het focuste op de echte wereld. Er is al zo’n groot verhaal en dan voeg je ook nog dieren die mensendingen doen toe. Ik vond het niet helemaal passen.

De illustraties, ik vond ze wel leuk, er waren toffe details te vinden en ik genoot ook van de winkelstraat, zoveel winkels en ik wil ze allemaal bezoeken.

Al met al, ondanks dus het fantasie-elementje, heb ik enorm genoten en zou ik het boek aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: