Recensie: Knots: De Grot Der Wensen

Recensie: Knots: De Grot Der Wensen

Knots: De grot der wensen Tijs van Marle , Esther van den Brink, Kinderboek, Oertijd, Grappig, AvontuurHet derde boek en ditmaal gaan we echt naar de grot toe! Zal het ze lukken?

In het derde boek gaan we verder met het verhaal. We lezen hoe Knots de wensgrot enorm graag wil zien en zorgen wil dat alles weer goedkomt tussen de twee stammen. De zijne en die van Freddie. Want ze zijn nogal verschillend. Ik keek enorm uit naar het avontuur en hoopte ook dat de wens uit zou komen, op een of andere manier. Magie of gewoon normaal. De reis en het avontuur was enorm tof en er gebeurde steeds weer wat. Denk je even rust te hebben voor een lekkere snack? Veel plezier, daar gaat de grond en hallo krokodillen! Er is gewoon geen moment voor ademen. En er zijn genoeg twists dat je steeds verrast ben.

Er zijn ook weer geweldige plannen door Knots die Freddie nog net even beter uitwerkt zodat ze ook echt gemaakt kunnen worden in de echte wereld.

Tja, jullie weten ondertussen hoe ik denk over Tuf. Soms heel leuk, maar vaak gewoon strontvervelend en ik zou het zeker niet erg hebben gevonden als ze voor een keertje thuisbleef. Gewoon even die jongens een avontuur lieten hebben zonder dat zij steeds met haar overdreven vervelende gedrag er is. Ach gut, willen je voetjes niet? Nou dan heb je pech.

Sjaan, de loopvogel? Ik vond haar echt heel leuk en blij dat ze het hele avontuur heeft meegemaakt en ook vaak lekker haar ding deed. Ik lag dubbel toen de kinderen door een soort van glijbaan/tunnel naar beneden roetsjten en Sjaan een stoere pose aanhield. XD

Ik vond het einde enorm zoet en leuk gedaan! Ik gok, gegeven alles dat we hierin zien en hoe alles is opgelost dat dit het einde is van de serie? Of volgen er nog boeken met gewoon wat avonturen van de jongens (en hopelijjk niet echt Tuf)? Zou ik ook leuk vinden, maar ik ben ook al tevreden met dit als einde.

De illustraties door Esther van den Brink blijven enorm leuk om te zien en ze brengen het boek nog verder tot leven~

Al met al, een boek dat ik zeker zou aanraden en een serie die enorm leuk was! Veel humor, avontuur, en grappige situaties.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: