Recensie: Game Helden tegen de dino’s + Game helden tegen de piraten

Recensie: Game Helden tegen de dino’s + Game helden tegen de piraten

Game Helden #3 Game Helden tegen de dino's Marcel van Driel , Paco VinkEen gecombineerde recensie voor deze zeer toffe boeken die ik December heb gelezen en enorm van heb genoten!

Eindelijk de kans om de boeken eens zonder té veel tijd te kunnen lezen. Ze zijn echt populair in de bieb dus soms duurt het eventjes.

Gamehelden tegen de dino’s: Star rating, 5 stars: Wat een supervet boek! Echt elk deel wordt beter en beter en beter. Ditmaal gaat ons groepje naar een dinopark maar wat als de bus wordt overgenomen door de Leeuwin en haar tronies? Tja, dan gebeuren er nog meer spannende avonturen, ditmaal met ECHTE dino’s. Ja, we zien dat Manu’s krachten inderdaad een portaal openen en vaak is dat naar de huidige tijd/in de huidige tijd, maar hij kan ook naar het verleden (en dus misschien ook toekomst) gaan. En dat is wat er in dit boek gaat gebeuren. Hij opent een portaal en BOEM dino’s . Overal dino’s. Hongerige dino’s. Maar ook niet zo hongerig. Ik vond het razend spannend ook omdat de Leeuwin natuurlijk de druk opvoert en grootste plannen heeft. Ze is vervelend maar ik vind haar ook echt geweldig geschreven. Echt een slechterik. De dino’s vond ik allemaal geweldig getekend (nou ja, mensen weten hoe ik denk over hoe de hedendaagse dino’s er uit zien). Ik vond het leuk om onze groep te zien samenwerken en plannen te bedenken. Ook tof is dat het laatste stuk in Rotterdam is! OMG, ik had dat totaal niet verwacht, maar het is gewoonweg perfect! LOVE IT!

Game helden tegen de piraten Marcel van Driel , Paco Vink, Kinderboek, Tijdreizen, PiratenGame helden tegen de piraten: Star rating, 4.5 stars: Het vierde deel en we gaan weer tijdreizen, ditmaal met wat evil hulp van de Leeuwin. Yep. Ze is weer terug en ze heeft grote plannen om dingen te doen. Het enige nadeel… je moet wel eventjes terug in de tijd om dingen te fixen en wat dingen te stelen. XD Ik vond het wel leuk dat we wat menselijkheid zagen bij de Leeuwin, zoals haar opmerking dat ze maar al te graag de mensen wil helpen daar, de tot slaaf gemaakte mensen. Verder was ze gewoon echt evil. Ze ging echt tot het naadje. Verder ontmoeten we dus een piraat die een slecht humeur heeft en die je niet boos moet maken, een nieuw personage. Een stoer meisje met grootste plannen en eentje die zeker niet bang is om ver te gaan. Het werd best spannend en soms duister. Vooral het einde van het boek, daar was ik echt op het randje van mijn stoel aan het lezen, want OMG, zou alles wel goed aflopen? Ik heb zeker vragen met betrekking op het einde, want wat betekent dit voor de serie? Ik ben onwijs blij dat ons nieuwe personage een serie krijgt (die ik trouwens nu al wil), maar ik wil ook zeker meer Gamehelden! OH, en ik kan ook zeker niet vergeten dat er een toffe reference zit naar een andere serie, ik lag echt helemaal dubbel en had het niet verwacht.

En de art voor beider boeken is echt geweldig. Dynamisch, vol kleuren, veel details. Ik geniet er steeds weer van!

Al met al, ik kan niet wachten wat het volgende is en ik ben dus ook erg hyped voor de nieuwe serie. Ik zou deze Gamehelden serie 120% aanraden, echt een toffe spannende serie en ik vind het nog steeds geweldig dat er een hoofdpersoon in zit die een rolstoel heeft. Moeten we ook echt meer boeken van hebben.

2 thoughts on “Recensie: Game Helden tegen de dino’s + Game helden tegen de piraten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: