Recensie: Donnie Donut

Recensie: Donnie Donut

Donnie Donut Auteur: Barbara Scholten, Kinderboek, Humor, Grappig, Donuts, Katten, ChaosEen grappig verhaal over een jongen die een GOMmetje is (geen onderwijs mogelijk) en dan maar een baantje neemt bij de donutfabriek van zijn moeder.

Ik heb me heerlijk gelachen want alles dat fout kan gaan gaat ook gewoon geweldig fout en ik heb ook gelachen (en misschien mijn hoofd geschud) om hoe hij en Julia dingen probeerde te fixen… met geweldige (en hilarische) resultaten. Die arme katten, maar het was wel een plan. Je moet toch iets als zoeken niet echt resultaten levert… of niet degene die je wilt.

Ik vond het wel sneu voor Donnie dat hij zo door zijn lerares en de school werd afgeschreven. Gelukkig dan dat er ergens anders plek was voor hem en dat hij daar veel plezier in vond, OK, in het begin misschien minder, maar later zeker. Hopelijk krijgt hij ook nog eens de kans op een echte en goede school die hem wel kunnen helpen en niet onmogelijke wiskundespul verwacht.

Het werd zelfs een beetje spannend met een ontvoering, vreemde mannen, en naakte katten.

En ik wilde maar al te graag de donuts proberen! OMG. Lichtgevende donuts waardoor je mond een zaklamp wordt? Hete donuts? Schattige donuts? Mag ik tester worden? Aww, toe?

Ook de andere bijkarakters vond ik tof geschreven. Zoals de bewaker/beveiliger, Wilma, die ook enorm verslaafd was aan raadsels (al was er niet al te goed in om ze op te lossen). En ook de directrice vond ik uiteindelijk best een sympathiek karakter, al duurde het wel even hoor. En dan is er nog Donnies buurman, Ed, die ik ook al snel mocht.

En dan zijn er ook nog toffe illustraties door het hele boek heen!

Dus al met al, ik heb genoten van dit dwaze donut avontuur~

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: