Recensie: Playa Blanca

Recensie: Playa Blanca

Playa Blanca Linda van Rijn, Thriller, Moord, Verkrachting, Vrienden, Vriendschap, Mysterie, Dual POV, Spannend, Vrouw, Bikini, Blauwe Lucht, Witte HuizenEen spannend verhaal met schokkende gebeurtenissen!

Ik was even huiverig voor dit nieuwe boek van Linda van Rijn. Haar vorige boek vond ik echt enorm slecht en ik hoopte maar dat dit deel weer een goede zou zijn. En dat was het! Nog even een trigger warning: verkrachting (niet expliciet gezien maar wel genoeg flashbacks/hints/etc.). En drogeren/needlespiking.

In dit heerlijk spannende boek (ik kon gewoon niet stoppen met lezen, helaas soms moest ik wel want dagelijkse dingen die moesten gedaan worden) gaat Laura met vrienden naar Lanzarote! Ah, lijkt me ook heerlijk om naar toe te gaan, vooral nu het wat guurder wordt (schrijf dit eind Oktober). En het lijkt echt een toffe vakantie te worden.. totdat ze naar een feest gaan en alles out of hand loopt en het helemaal misgaat. Niet alleen voor Laura. Maar voor anderen om hen heen ook. Ik vond het echt enorm goed geschreven, dit is weer een sterke Linda van Rijn waar je echt op het puntje van je stoel zit. Ik had een verdachte en ik had gelijk over die, maar er gebeuren meer dingen en die had ik niet zo een twee drie opgelost, dat was dan ook echt een een twist! Een heftige en misschien ook wel treurige twist, want de verdachte daarvan? Tja, verwachte ik zeker niet.

Laura was echt een goede hoofdpersoon en ik vond ook haar vriend best lief (behalve dan in het begin toen hij haar weer vond in het hotel, ik snapte dat hij boos was maar hij was ook wel onredelijk gelukkig draaide hij bij). Ik wilde haar, door het verhaal heen, vaak een knuffel geven. Ze denkt lekker op vakantie te gaan en dan gebeuren er allemaal van dit soort dingen. 🙁

Ik heb normaal niks met de politie POVs, maar ik vond het dit keer nog wel OK. Het gaf even een andere kant van het verhaal en ik vond Sofia dan ook een leuke personage om te volgen.

Het einde, HOLY WOW, dat was me toch een portie spannend. Ik zal niks verklappen maar WAUW. Ik zat echt op het puntje van mijn stoel. Zal het allemaal goedkomen?

Ik zou dit boek aanraden aan iedereen op zoek naar een lekkere thriller, of iedereen die even het gure weer wilt ontsnappen.

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: