Recensie: Monsterjagen voor beginners

Recensie: Monsterjagen voor beginners

Monsterjagen voor beginners Ian Mark , Louis Ghibault , Kinderboek, Fantasy, Magie, Monsters, Grappig, VriendschapEen supertof boek over monsterjagen, familie, en veel avontuur!

Had het liefst het boek uitgelezen (gisteren in een ruk naar 220 pagina’s), maar ja, ik moest toch echt gaan slapen. XD Dus vandaag (3-11) nog even de laatste paar pagina’s gelezen.

Dit was een erg leuk boek, goed vertaald ook (een heel belangrijk ding, want soms zijn NL vertalingen zo stijf en stoffig dat het het hele boek verpest, maar ik had kunnen weten dat met Sandra C. Hessels het goed zou komen), toffe illustraties, veel humor.

Over een jongen genaamd Jack (ja echt) die begint met monsterjagen! Zijn vader is verdwenen en hij gaat uitvinden waar hij is + kijken hoe hij wat Ogers moet verslaan. Het was echt leuk geschreven en ik vond de karakters (nou ja, Stuip misschien iets minder maar hij heeft ook zijn goede kanten). Leuk dat onze MC snel een vriend vindt in een meisje uit het dorp. En een beer maakt de groep compleet (de beer was echt een tof karakter trouwens).

De Ogers waren echt goed geschreven en ook Brunhilda was een fantastisch karakter ookal was ze natuurlijk super-evil. XD En gek. En krankjorum. Je snapt het. Ik vond het wel mooi dat Ogers dus echt niet slim waren, onze hoofdpersoon en zijn vrienden maakten er mooi gebruik van en daar heb ik heerlijk om moeten lachen. XD

Er zijn nog wat dingen waar ik vraagtekens bij heb, zoals het hele monsterjagen. Bedoel. Bij jagen denk je toch dat je ze ook… wel.. om zeep helpt. Maar dat mag dus niet. Ook horen we nou niet veel over de grote baas van het monsterjagen. Of wie alles is begonnen. Wat de grote monsters zijn. Hopelijk in het volgende boek.

En het magische boek? Hallo, ik weet dat het een list is, maar dan nog wil ik het boek best graag hebben want een boek dat je open kan doen en je vraagt het iets en het geeft je meteen een antwoord? Lijkt me echt supertof! Oh, en ik vond het ook tof dat we dus pagina’s uit het boek krijgen. Dat vind ik altijd leuk als boeken dat soort extras toevoegen.

Het boek is dus ook volop geillustreerd met toffe illustraties die het boek helemaal afmaken! Echt genoten van de stijl.

Al met al, ik wil nu heel graag het volgende boek en weten wat er gaat gebeuren!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: