Recensie: Het spookt in dit huis

Recensie: Het spookt in dit huis

Het spookt in dit huis Oliver JeffersEen supergeinig en creatief boek over spoken, een meisje die ze nooit ziet, en wij die mee mogen kijken in het huis!

Oliver Jeffers is terug en ik ben zooooooo blij met weer een nieuw boek bij deze geweldig schrijver. Ik heb hem al een tijdje op het oog.. maar ja.. schudt met haar vuist naar Amazon en geeft een van haar biebs een knuffel want die kregen het boek in November in de collectie

In dit heerlijke boek bezoeken we een klein meisje die denkt dat het spookt in haar grote huis… maar ze heeft nooit een spook gezien. Zo is er een spook? Wel ja! Ja, er is zeker een spook! En gedaan in een superleuke en creatieve manier. Je kent vast wel die doorzichtige bladen die je vaak in fotoalbums hebt? Wel, die krijg je hier ook. Op de normale pagina volgen we het meisje terwijl ze ons verteld over het huis en de dingen die ze hoort en de vreemde dingen die gebeuren. En dan doe je dus die doorzichtige pagina over de gewone pagina en BOO! Spook of spoken! Die door trapleuningen heen kijken. Verstopt zitten onder het bed. En met kettingen rattelen. En er is meer! Het was echt een feest! Een pagina normaal en de andere heel paranormaal. En je denkt dan, kun je die spookjes niet gewoon zien op de doorzichtige paginas? Wel, dat is nog niet zo een twee drie te zien. Dat hangt af van het licht. Voor het meest van het boek zag ik ze niet! En dat was gewoon leuk! Het maakte het echt een verrassing. Ik had ook veel plezier met het meisje volgen en haar te zien praten over de spoken die zij dus niet ziet. Terwijl wij dus de spoken gewoon zien en zien wat ze zoal doen.

Elke pagina was een feestje en ik heb dan ook lekker gelachen, gegiecheld, en gewenst dat ik ook in het verhaal kon stappen. Of als een spook of als bezoeker. Beide zou tof zijn geweest!

De illustrations waren geweldig en ik vond het leuk dat ze getekend waren op een foto (lijkt op iets van een reclame of een interieurblaadje). Het was echt een leuke ervaring. En de spookjes waren ook erg leuk gedaan!

Het einde en dat het zelfs in de schutbladen doorliep? Fantastisch! Dat was echt een supertoffe manier om het boek te eindigen en al hoopte ik voor zo’n einde, ik had het toch niet meer verwacht. Heerlijk! Ik heb gelachen!

Oliver Jeffers heeft het weer gedaan! Ik heb het boek uit de bieb gehaald maar ik ga deze zeker ook kopen want ik moet dit boek gewoon in mijn eigen collectie hebben! Het is gewoon té leuk en je kunt hem gewoon blijven herlezen. Ik zou het boek aan iedereen aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: