Recensie: Help! Een verrassing!

Recensie: Help! Een verrassing!

Help! Een verrassing!  Miriam Bos, Prentenboek, Kinderboek, Verrassing, Vriendschap, Dieren, BosOntmoet August de Vos, een kleine vos met een probleempje. Zijn beste vriendin heeft een verrassing.. en hij houdt er niet van!

Ik kon dit leuke boek niet laten liggen toen ik hem in de bieb zag! Die cover! Die titel! Het riep me gewoon.

In dit leuke boek ontmoeten we August. Hij heeft met zijn vriendin Suusje afgesproken, ze heeft een verrassing voor hem. Maar August houdt niet van verrassingen en hij legt dan ook aan de lezer uit waarom niet en bedenkt daarna manieren om te verstoppen (die allemaal niet echt briljant zijn, hij vergeet gewoon steeds die staart). Ik snapte August wel hoor. Ik vind verrassingen niet supererg, maar het liefst weet ik gewoon niet dat ze er komen. Vind ik veel fijner. Heb ik geen stress. Want stel dat ik het niet leuk vind? Stel dat het gewoon niet gezellig is? Stel… stel… dus ja, ik snapte August wel. En omdat ik Suusje niet kende wist ik ook niet of zij wel rekening zou houden met alles.

En dan komt de verrassing. Ik zal je niks verklappen maar ik was wel heel blij met de verrassing en Suusje is echt een goede vriendin. Heel lief en zoet.

Ik moest ook echt even lachen om het einde. Sorry August, maar die blik op zijn gezicht? Geweldig gedaan. Die arme jongen dacht dat het klaar was, maar nee, boem, Suusje heeft nog meer in petto.

Ik vond de illustraties echt prachtig. Ik heb echt enorm van ze genoten, wat een mooie kleuren en leuk hoe de karakters (en andere dieren) zijn getekend.

Al met al, ik zou dit toffe boek aanraden. Aan iedereen op zoek naar een leuk verhaal, alle mensen die niet zo van verrassingen zijn, en mensen die houden van een mooi getekend boek.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: